Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Ερχεται νέο χτύπημα στην Αττική τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Βικτώρια»: Ερχεται νέο χτύπημα στην Αττική τις επόμενες ώρες

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Βικτώρια» θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ώρες, προειδοποιεί σε νέα ενημέρωσή του η υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οπως αναφέρει το meteo.gr οι βροχές και οι καταιγίδες της κακοκαιρίας «Βικτώρια», που ήδη πλήττουν μεγάλο τμήμα της επικράτειας, «αναμένεται να συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας έως το βράδυ της Τετάρτης».

Σύμφωνα με την ομάδα του meteo.gr, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ώρες -οπότε το «σφυροκόπημα» εστιάστηκε στα δυτικά- τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Βικτώρια» θα είναι πιο έντονα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Βικτώρια» τις προσεχείς ώρες

Το meteo.gr επισημαίνει για την πορεία της κακοκαιρίας «Βικτώρια» ότι μετά το μεσημέρι «όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο σχηματισμό μιας σημαντικής σε έκταση ζώνης σύγκλισης από το Κεντρικό έως το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα μεγάλης κατά τόπους έντασης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr, η ζώνη αυτή σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Ο χάρτης πρόγνωσης βροχόπτωσης στις 17:00 της Τετάρτης:

Η Αττική στο «μάτι» της κακοκαιρίας «Βικτώρια»

Επιμένει στην Αττική η κακοκαιρία «Βικτώρια»

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα πολύ έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Βικτώρια», σύμφωνα με το meteo.gr, «είναι αρκετά πιθανό να βρεθούν μετά το μεσημέρι τμήματα του νομού Αττικής και ενδεχομένως της πόλης της Αθήνας».

Δείτε τον χάρτη πρόγνωσης βροχοπτώσεων και καταιγίδων για το βράδυ (ώρα 20:00) της Τετάρτης:

Πώς θα είναι ο καιρός την Πέμπτη 14/11

Πάντως, σύμφωνα με την πρόγνωση της υπηρεσίας MeteoAlarm, τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Βικτώρια» θα υποχωρήσουν μέχρι αύριο. Στον παρακάτω χάρτη απεικονίζονται με κίτρινο και πορτοκαλί οι περιοχές όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη: Χάρτης κακοκαιρία βικτώρια

Βροχές ή καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση από το απόγευμα, αναμένονται την Πέμπτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα, κυρίως στα δυτικά, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 16 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 19, στην Ήπειρο από 9 έως 19 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα βόρεια πελάγη θα εξασθενήσουν, ενώ στα νότια πελάγη θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.











googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ