Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για το ματς Παναθηναϊκού-Μαρσέιγ την Τετάρτη

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Σε συναγερμό η ΕΛΑΣ για το ματς Παναθηναϊκού-Μαρσέιγ την Τετάρτη

Τον Ασκό του Αιόλου φοβούνται οι ελληνικές Αρχές ότι θα ανοίξει η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή, το βράδυ της Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο θάνατος του υποστηρικτή της Ένωσης με πολλαπλές μαχαιριές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου, όταν Κροάτες χούλιγκαν πραγματοποίησαν δολοφονική επίθεση στον περιβάλλοντα χώρο έξω από το γήπεδο «OPAP Arena», σε συνεργασία με οπαδούς ελληνικής ομάδας, είναι πιθανό να ανοίξει άλλη μια βεντέτα με... πάτημα τις ομάδες.

Στην ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ότι το αίμα που χύθηκε δεν θα μείνει... αναπάντητο και ότι θα υπάρξουν αντίποινα. Μάλιστα, ενόψει του έτερου αγώνα ελληνικής ομάδας για τα προκριματικά του Champions League, αυτόν μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μαρσέιγ, υπάρχει ο κίνδυνος η Αθήνα να μετατραπεί σε οπαδική αρένα και να διαδραματιστούν γεγονότα εξίσου βίαια -αν όχι χειρότερα- με αυτά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ήταν εξ αρχής δεδομένο πως η κλήρωση που έγινε στα γραφεία της UEFA για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και έφερνε την ΑΕΚ αντίπαλο με την Ντιναμό Κιέβου και τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Μαρσέιγ, δημιουργούσε ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ». Και αυτό επειδή οι οργανωμένοι οπαδοί του «δικεφάλου» είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της γαλλικής ομάδες και οι οργανωμένοι οπαδοί του «τριφυλλιού» με τους Κροάτες.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι χούλιγκαν της Ντιναμό, οι διαβόητοι Bad Boys Blue, φαίνεται ότι είχαν και... ελληνική αρωγή για να πραγματοποιήσουν την αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του Μιχάλης Κατσουρής σε ηλικία 29 ετών.

Έτσι όπως έχει εξελιχθεί όλη αυτή η ιστορία και ο τρόπος με τον οποίο «κάθησαν» τα δύο αυτά παιχνίδια (αυτό της ΑΕΚ με την Ντιναμό στην «OPAP Arena» αναβλήθηκε και θα γίνει στις 19 Αυγούστου), στις ελληνικές Αρχές έχει σημάνει συναγερμός, καθώς στην οπαδική κουλτούρα πάντα υπάρχει η επιθυμία για αντίποινα. Και το όλο σκηνικό μοιάζει... ιδανικό για να συμβεί κάτι τέτοιο -και μάλιστα σύντομα.

Ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για τον Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ μετά τα όσα έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία έχει εκπονήσει από την αρχή έναν ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ, που είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τετάρτης (9/8, 21:00) στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης), στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αστυνομικοί φυλάνε από σήμερα, Τρίτη 8 Αυγούστου, πιθανούς «στόχους» για οπαδούς της ΑΕΚ ή του Παναθηναϊκού, όπως συνδέσμους. Υπάρχουν φόβοι για καταδρομικές επιθέσεις, που θα συνεχίσουν τον κύκλο βίας που άνοιξε από το βράδυ της Δευτέρας (7/8).

«Κιτρινόμαυροι» και «πράσινοι» είναι πιθανό να έχουν την... υποστήριξη οπαδών ομάδων του εξωτερικού που έχουν καλές σχέσεις. Από τη μια θα βρίσκονται υποστηρικτές της ΑΕΚ μαζί με οπαδούς της Μαρσέιγ, της Λιβόρνο και την Ζαν Πάουλι και από την άλλη, αυτοί του Παναθηναϊκού, μαζί με οπαδούς της Ραπίντ Βιέννης και της Ρόμα.

Οι πληροφορίες που λαμβάνουν οι Αρχές και οι οποίες εν πολλοίς διακινούνται σε οπαδικά φόρουμ, κάνουν λόγο πως όλοι αυτοί ετοιμάζουν ραντεβού, τα επονομαζόμενα «ραντεβού θανάτου». Γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι σε περίπτωση που πράγματι όλοι αυτοί βρεθούν οι μεν απέναντι στους δε, η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά δύσκολη.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ