Νέα καταδίκη για τους Άκη Τσοχατζόπουλο, Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα - Κάθειρξη έξι ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ

Νέα καταδίκη για τους Άκη Τσοχατζόπουλο, Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα - Κάθειρξη έξι ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ

Ομόφωνα ενόχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγο του, Βίκυ Σταμάτη και τον πρώτο ξάδελφο του, Νίκο Ζήγρα για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα από κοινού και αποφάσισε την επιβολή ποινής κάθειρξης έξι ετών και 100.000 ευρώ χρηματική ποινή στον καθένα.

Το δικαστήριο αποφάσισε οι εφέσεις των καταδικασθέντων να έχουν αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ εντός προθεσμίας 10 ημερών και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

«Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα, τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή» είπε σε έντονο τόνο ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, εκτός διαδικασίας.

«Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της» τόνισε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη.

«Δεν του επαρκεί η σύνταξη του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών» επισήμανε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να της χορηγηθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Οι δύο άλλοι καταδικασθέντες δεν αιτήθηκαν ελαφρυντικών περιστάσεων.

Η υπόθεση αφορά σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνάφθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία από τον πρώτο εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα στο οποίο εφάπαξ καταβλήθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα.Σύμφωνα με την κατηγορία τα χρήματα αυτά προήλθαν από παράνομα «δώρα» στον πρώην υπουργό.

Σε λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα και της Βίκυς Σταμάτη στην Ελβετία κατέληξαν χρήματα τα οποία προήλθαν από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

«Ενώπιον του Τριμελούς εφετείουκακουργημάτων ξαναζούμε την δίκη των εξοπλιστικών. Το δικαστήριο προσπάθησε να σταθεί στο ύψος του με πολλά προβλήματα ακυρότητας της δίκης, όπως ότι η δίωξη για τον Τσοχατζόπουλο δεν πέρασε από τη Βουλήκατά παράβαση του Συντάγματος, το ότι η αρμοδιότητα ανήκε στα ελβετικά δικαστήριακαθώς και το αμετάκλητο της κρίσης τουπενταμελούς εφετείου που δίκασεσε δεύτερο βαθμό και παράγει δεδικασμένο. Λυπάμαι που βλέπω ότι ο πήχης κατέβηκε πολύ χαμηλά, πια. Ευτυχώς έχουμε τα υποβρύχια που αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος για να μας θυμίζουν ότι ακόμα είμαστε ελεύθεροι Έλληνες» δήλωσε ο Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS