Νέα μέτρα φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον - Τα σενάρια για υποχρεωτικό εμβολιασμό και λειτουργία εστίασης

Νέα μέτρα φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον - Τα σενάρια για υποχρεωτικό εμβολιασμό και λειτουργία εστίασης

Η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται, γεγονός που οδηγεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την κυβέρνηση στη λήψη νέων μέτρων, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει από την κυβέρνηση η αποτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μετά τις γιορτές, ενώ το αργότερο έως την Τετάρτη θα ληφθεί η απόφαση για το τι θα ισχύσει.

Το πρώτο από τα μετρα αυτά θα είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Το επικρατέστερο σενάριο είναι τα κριτήρια να είναι ηλικιακά και να κατέβει το όριο από τα 60 έτη που είναι σήμερα στα 50. Ωστόσο εξετάζεται και ο παράγοντας “συννοσηρότητα”, δηλαδή να επεκταθεί σε πολίτες με νοσήματα τα οποία μπορούν να τους οδηγήσουν σε… περιπέτειες.

Δεύτερον, αναμένεται η καθιέρωση επτάμηνης ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά και τη δεύτερη δόση για όλους τους πολίτες. ‘Έτσι, όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση μέσα στο διάστημα αυτό, θα θεωρείται ανεμβολίαστος και θα χάνει κάθε προνόμιο του εμβολιασμένους.

Μπλόκο στους ανεμβολίαστους


Σύμφωνα με το Star, το πρώτο απαγορευτικό έχει να κάνει με τους εξωτερικούς χώρους σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ. 
 

Οι ειδικοί φαίνεται πως θα προτείνουν να μη μπορούν να καθίσουν ούτε έξω, όσοι είναι ανεμβολίαστοι. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα αυτό επιτρέπεται με rapid test 48 ωρών.

Μάλιστα, ο καιρός δεν είναι απαγορευτικός, παρότι έχουμε Ιανουάριο και υπάρχει προσέλευση στα καταστήματα.

Το δεύτερο μέτρο που θα συζητηθεί είναι να αυξηθεί ο αριθμός των rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους από δυο σε τρία την εβδομάδα. Έχουμε δει ότι η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική  και γι’ αυτό οι ειδικοί σκέφτονται να αυξήσουν τη συχνότητα.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν τίθεται θέμα να απαγορευτεί η είσοδος σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.
Η σύσκεψη ενδέχεται να γίνει στις αρχές της ερχομένης εβδομάδας και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις.

 

Αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων συζητείται και η απαγόρευση των ανεμβολίαστων και από τους εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

Στο τραπέζι και η πρόταση για περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης από τις 24.00 που είναι σήμερα, στις 23.00 ή ακόμα και στις 22.00, αλλά και η μείωση της χωρητικότητας στα καταστήματα εστίασης, δηλαδή λιγότεροι πελάτες ανά τετραγωνικό μέτρο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS