Νέα μέτρα: Ουρές στα καταστήματα, εντατικοί έλεγχοι από αστυνομία και υπαλλήλους

Νέα μέτρα: Ουρές στα καταστήματα, εντατικοί έλεγχοι από αστυνομία και υπαλλήλους

Με «σύμμαχό» τους τον καλό καιρό και τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι πολίτες βγήκαν σήμερα για βόλτα και ψώνια στα καταστήματα σε εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, την ώρα που νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ισχύουν από χθες.

Οι έλεγχοι και σήμερα, όπως και χθες Σάββατο, από την αστυνομία ήταν σαρωτικοί και χιλιάδες, ενώ και οι υπάλληλοι των πάσης φύσεως καταστημάτων ήταν σχολαστικοί με τον έλεγχο των πιστοποιητικών που πρέπει να φέρουν, πλέον, οι πελάτες.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής στη δημοσιότητα δόθηκε το ΦΕΚ με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και η πρόσβασή τους γίνεται υποχρεωτικά με επίδειξη PCR ή rapid τεστ σε εμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των shops in a shop, μεικτούς και ανοιχτούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών), φυσικής ευεξίας κ.α.
Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες.

Πολύς κόσμος στα καταστήματα
Σήμερα, Κυριακή 7 Νοεμβρίου, τα καταστήματα είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 18:00, ορισμένα εξ αυτών, δε, και μέχρι τις 20:00.

Έτσι, πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν τη σημερινή ημέρα για να κάνουν τα ψώνια τους. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε να κάνουν υπομονή ώστε να ελεγχθούν τα πιστοποιητικά τους, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές στις εισόδους εμπορικών καταστημάτων.

Με ψώνια και πιστοποιητικά στα χέρια

Οπως μετέδωσε και η ΕΡΤ το μεσημέρι της Κυριακής, όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο αυξανόταν ο κόσμος, ενώ πέρα από τα ψώνια ήταν και με τα πιστοποιητικά στα χέρια προκειμένου να μπουν μέσα στα καταστήματα.

Σχεδόν 100.000 έλεγχοι την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων
Την ίδια ώρα, σε 99.258 ανήλθαν οι έλεγχοι που έγιναν, συνολικά, σε όλη την Ελλάδα χθες, Σάββατο 6 Νοεμβρίου, που ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη συνολική ενημέρωση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Συγκεκριμένα από τις ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙΜΕΑ, ΣΕΠΕ, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενεργήθηκαν το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 συνολικά 99.258 έλεγχοι και καταγράφηκαν 601 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 228.150 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 25 επιχειρήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 11 συλλήψεις από τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν:

  • Τη μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και τη μη τήρηση αποστάσεων.
  • Τη μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.
  • Τη μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας/ ορίου πελατών εντός του καταστήματος και
  • Την εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τον Covid-19.


Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων. Το Λιμενικό πραγματοποίησε 6.995 ελέγχους, δεν διαπιστώθηκε παράβαση και δεν επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Οι περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων
Παράλληλα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 4.307 νέα κρούσματα κορωνοϊού για το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που σε αρκετές περιοχές της χώρας εντοπίζεται τριψήφιος αριθμός μολύνσεων:

  • 104 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
  • 140 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 104 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 308 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 103 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 766 κρούσματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης
  • 139 κρούσματα στην ΠΕ Αχαΐας
  • 262 κρούσματα στην ΠΕ Λάρισας
  • 151 κρούσματα στην ΠΕ Μαγνησίας
  • 106 κρούσματα στην ΠΕ Πέλλας
  • 106 κρούσματα στην ΠΕ Σερρών
    Επίσης, στην τελευταία του ενημέρωση ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε πως κατέληξαν 52 συμπολίτες μας, ενώ διασωληνωμένοι παραμένουν 470 ασθενείς με κορωνοϊό.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ