Νέα Navtex για το Oruc Reis

Νέα Navtex για το Oruc Reis

Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου έχει χρονική διάρκεια η νέα τουρκική Navtex που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η Τουρκία για έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη Navtex της Άγκυρας για τις έρευνες του τουρκικού πλοίου έληγε στις 27 Οκτωβρίου.
navtex

Με τη νέα Navtex, η οποία ισχύει επίσης για τα πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis, δεσμεύεται η περιοχή πιο δυτικά, κοντά στην Κάρπαθο.

Νωρίτερα και ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στολντενμπεργκ είχε επιβεβαιώσει πως Τουρκία και Ελλάδα συμφώνησαν να μην γίνουν στρατιωτικές ασκήσεις τις ημέρες των εθνικών επετείων των δύο χωρών -28 Οκτωβρίου για την Ελλάδα και 29 Οκτωβρίου για την γειτονική χώρα- η Άγκυρα έκανε στροφή 180 μοιρών και εξέδωσε νέες Navtex.

Έτσι, ο Υδρογραφικός και Ωκεανογραφικός Σταθμός της Αττάλειας προχώρησε στην έκδοση τριών νέων NAVTEX για ασκήσεις στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου. Οι δυο από αυτές βρίσκονται εντός τουρκικών υδάτων δίπλα στις ακτές της γειτονικής χώρας και αρκετά ανατολικά από το Καστελόριζο στην περιοχή της Φοινίκης ενώ η τρίτη βρίσκεται στις ακτές τις Αλεξανδρέττας.

Επίσκεψη Λαβρόφ Στο μεταξύ, επίσκεψη στην Αθήνα με στόχο την αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων πραγματοποιεί τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, την ώρα που δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η έλευση του Ρώσου ΥΠΕΞ προετοιμάζει πιθανότατα και ένα ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα το 2021.

Ο κ. Λαβρόφ πραγματοποιεί την Δευτέρα επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα όπου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, τον ομόλογό του Ν. Δένδια, αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα. Αντικείμενο των επαφών του κ. Λαβρόφ με τον κ. Δένδια στην Αθήνα θα είναι και η υπογραφή κοινού μνημονίου για τη διοργάνωση «Έτους Ιστορίας Ρωσία-Ελλάδα» το 2021.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το έτος Ιστορίας Ρωσία-Ελλάδα 2021 θα αποτελέσει πιθανόν την αφορμή για την πραγματοποίηση επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα, κάτι που θα σηματοδοτήσει και τη διπλωματική επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS