Νέα πρόκληση με την Τουρκία να τραβάει το «σχοινί» στο Καστελλόριζο: Τουρκική φρεγάτα έστρεψε τα όπλα της κατά ελληνικής

Νέα πρόκληση με την Τουρκία να τραβάει το «σχοινί» στο Καστελλόριζο: Τουρκική φρεγάτα έστρεψε τα όπλα της κατά ελληνικής

Στα άκρα τραβάει το σχοινί με την Ελλάδα η Τουρκία, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι «ψάχνεται» για θερμό επεισόδιο.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ΕΡΤ, σε περιοχή νότια του Καστελόριζου τουρκικά πολεμικά πλοία σημάδεψαν «ηλεκτρονικά» ελληνική φρεγάτα και την εγκλώβισαν με τα ραντάρ των όπλων τους έχοντάς τα στραμμένα προς το ελληνικό πλοίο.

Οι Τούρκοι, ωστόσο, αντί να αποκλιμακώσουν αποφάσισαν να εκπέμψουν σήματα ηλεκτρονικά προς την ελληνική με στραμμένα τα όπλα προς αυτή.

Με τα ραντάρ των όπλων τους, πολεμικά πλοία της Τουρκίας στοχοποίησαν τουλάχιστον μία από τις ελληνικές φρεγάτες που ήταν σε κοντινή απόσταση και παρακολουθούσε τις κινήσεις των Τούρκων. Το πλήρωμα του Ελληνικού πλοίου αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά.

Ελληνική ψυχραιμία

Όπως αναφέρει η κρατική τηλεόραση, το άκρως επιθετικό, από πλευράς Τουρκίας, περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Άγκυρα κλιμάκωνε την ένταση με το συμβάν που συνέβη στα ανοιχτά της Χάλκης όταν ελληνικές αρχές πραγματοποιούσαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και τουρκικά σκάφη προχώρησαν σε επικίνδυνες προκλήσεις.

Παρά την ακραία τουρκική πρόκληση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πλήρωμα του Ελληνικού πλοίου αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά με αποτέλεσμα να αποφευχθεί θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση τα Ελληνικά πληρώματα που είναι εν πλω έχουν λάβει εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ήδη από το περιστατικό του ΛΗΜΝΟΣ διότι οι Τούρκοι αναζητούν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε προκλητικές ενέργειες, οι οποίες θα την βοηθήσουν ώστε να κατηγορήσει την Ελλάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS