Νέα ρύθμιση: Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για την αφαίρεση βαθμών από ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Νέα ρύθμιση: Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για την αφαίρεση βαθμών από ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Σφοδρή αντιπαράθεση και αντιδράσεις από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, προκάλεσε η τροπολογία που αλλάζει το καθεστώς τιμωρίας σε παραβιάσεις περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις του ΠΑΟΚ στην απόφαση της ΕΕΑ, που οδήγησαν τον Θοδωρή Ζαγοράκη να πει πως σε περίπτωση υποβιβασμού θα παραιτηθεί από την Νέα Δημοκρατία, η κυβέρνηση με μία τροπολογία-εξπρές, έφερε σε ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή απόφαση που προβλέπει αφαίρεση βαθμών και όχι υποβιβασμό, για παραβιάσεις περί πολυϊδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την τροπολογία, για παραβιάσεις πολυϊδιοκτησίας, για την οποία κατηγορούνται ΠΑΟΚ και Ξάνθη, θα προβλέπονται ποινές αφαίρεσης από 5 έως και 10 βαθμούς, ανάλογα την περίπτωση.

Διεγράφη ο Ζαγοράκης από την ΝΔ- Πέτσας: «Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς»
Ο πρωθυπουργός, ενοχλημένος από την στάση του Ζαγοράκη, προχώρησε στην άμεση διαγραφή του από την ΝΔ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να τονίζει πως «η κυβέρνηση δεν δέχεται εκβιασμούς». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στη χώρα και δεν θα επιτρέψει η κυβέρνηση έναν ανούσιο διχασμό για το ποδόσφαιρο.

«Η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων. Εκφράζει το κοινό συμφέρον. Η επιλογή της είναι πολιτική και κοινωνική κι όχι οπαδική. Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφήνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τόνισε στην Βουλή πως «η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας, να μην επιτρέψει ένα νέο κοινωνικό διχασμό, με αφορμή το συγκεκριμένο ο θέμα του ποδοσφαίρου».

Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Αντιδράσεις από ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση
Παράλληλα, η κυβέρνηση επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, η οποία θα γίνει σήμερα. «Oι μεν δεν θέλουν καμιά τιμωρία ακόμη και αν έχει διαπραχθεί παρανομία. Οι άλλοι θέλουν την καταστροφή των πρώτων με ποινές δυσανάλογες με τα παραπτώματά τους. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ, παλιά του τέχνη κόσκινο, μιζάρει στον λαϊκισμό πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να ψαρέψει στα θολά νερά τη στιγμή που ακόμη και οι ψηφοφόροι του τού γυρίζουν την πλάτη. Ας μας πει όμως καθαρά. Πρέπει να τιμωρείται όποιος παρανομεί ή να μένει στο απυρόβλητο; Η τιμωρία αυτή είναι ο υποβιβασμός; Ας αφήσει τα παραμύθια κι ας απαντήσει καθαρά», επισημαίνουν κύκλοι της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε νωρίτερα την τροπολογία ως «απαράδεκτη», ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία, κάτι που θα γίνει στη 1 το μεσημέρι. Παράλληλα, ζητούσαν την παραίτηση Αυγενάκη, θεωρώντας πως έχει οδηγήσει το ποδόσφαιρο «στο χάος».

ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση επέλεξαν την αποχή από την ψηφοφορία, καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο. Το ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «αποτυχία στην διαχείριση του ελληνικού ποδοσφαίρου» από πλευράς κυβέρνησης

Τι προβλέπει η ρύθμιση για το ποδόσφαιρο
Σύμφωνα με την νέα διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν θα τιμωρηθούν με υποβιβασμό, αλλά θα χάσουν από 5 έως και 10 βαθμούς, κάτι που στην περίπτωση του ΠΑΟΚ λογικά θα αποδειχθεί καταδικαστικό για την προσπάθειά του να πάρει και πάλι το πρωτάθλημα. Παράλληλα, η Ξάνθη θα μπει σε περιπέτειες, καθώς θα πέσει χαμηλά στην βαθμολογία και θα πρέπει να παίξει για την σωτηρία της στα πλέι άουτ. Αν της αφαιρεθούν 10 βαθμοί, θα φτάσει τους 17 βαθμούς, με τον Παναιτωλικό να έχει 13 και τον Πανιώνιο 9 στις τελευταίες θέσεις.

Δεν δέχεται αφαίρεση βαθμών ο ΠΑΟΚ, προσφεύγει στα αθλητικά όργανα

Ακόμη και η τροπολογία για μη υποβιβασμό, δεν είναι αρκετή στον ΠΑΟΚ, καθώς η διοίκηση έχει αποφασίσει να προσφύγει στα αθλητικά όργανα. Η προσφυγή έχει να κάνει με το ότι θεωρούν πως η σύνθεση της ΕΕΑ είναι παράνομη, βάση του νόμου Βασιλειάδη, καθώς ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, όρισε δύο νέα μέλη, τα οποία θεωρούν πως δεν έπρεπε να βρίσκονται στην επιτροπή. Παράλληλα, από την ΠΑΕ τονίζουν πως και η αφαίρεση βαθμών είναι άδικη, ρίχνοντας ξανά τα «βέλη» τους στον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Ολυμπιακό, θεωρώντας πως έτσι τους στερούν την δυνατότητα να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Αντιδράσεις υπήρχαν και από τους οπαδούς που πήγαν στα γραφεία της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη προχθές, ενώ και ο Ερασιτέχνης απείλησε με αποχή από τα πρωταθλήματα στα άλλα αθλήματα.

Ενοχλημένοι και στον Ολυμπιακό με την τροπολογία
Αντιδράσεις όμως προκάλεσε η τροπολογία και στις τάξεις του Ολυμπιακού. Η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της, τόνισε πως «η κυβέρνηση χαϊδεύει την παρανομία και ενδίδει σε εκβιασμούς», κατηγορώντας τόσο τον κ. Αυγενάκη, όσο και τον κ. Πέτσα για τις τοποθετήσεις τους γύρω από την υπόθεση και την απόφαση της τροπολογίας.

«Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία. Με αυτή την τροπολογία δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Αντιθέτως «βιάζεται» και η κυβέρνηση και η κοινή λογική.Με αυτή την τροπολογία η κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα παρεμβαίνοντας ωμά στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης. Κύριοι και κυρίες, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και πράξτε ανάλογα, η κοινωνική συνοχή αφορά τους πολίτες όλης της χώρας», αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους.

Νωρίτερα και η Θύρα 7, σε απειλητικό τόνο, ζήτησε από την κυβέρνηση να μην κάνει παρέμβαση (κάτι που τελικά δεν έγινε), γράφοντας πως «αν τολμήσετε να κάνετε παρέμβαση για να καλύψετε το σκάνδαλο και να μην πληρώσουν οι ένοχοι δεν θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο όπως απειλούν αυτοί, αλλά κι εσείς και η κυβέρνηση σας και ο Ρώσος με τα τσιράκια του θα αναγκαστείτε να φύγετε από την Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει μέτρο γης για κανέναν σας εδώ».

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση και σε άλλες ομάδες, όπως ο Πανιώνιος, που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείωση βαθμών, κάνοντας λόγο για «επιλεκτική εφαρμογή του νόμου» και ζητώντας να πάρει πίσω τους βαθμούς που του έχουν αφαιρεθεί από το φετινό πρωτάθλημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ