Νέες αναζωπυρώσεις σε Κάρυστο-Ρόδο, απανωτά 112, κάηκαν σπίτια στο Ασκληπιείο -Οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα

Νέες αναζωπυρώσεις σε Κάρυστο-Ρόδο, απανωτά 112, κάηκαν σπίτια στο Ασκληπιείο -Οι εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα

Υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να τιθασεύσουν τις φωτιές μέχρι τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα μεγάλα μέτωπα της χώρας.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει ανησυχία για την ενίσχυση των ανέμων και τις αναζωπυρώσεις στην Κάρυστο, όμως, σε κάθε περίπτωση, η μεγαλύτερη καταστροφή εξακολουθεί να συντελείται στη Ρόδο. Οι φλόγες νωρίτερα μπήκαν στο Ασκληπιείο, καίγοντας σπίτια και καταστήματα.

Πυροσβέστες και εθελοντές προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα «φράγμα» προκειμένου να μην μπει η φωτιά και στα χωριά Γεννάδι και Βάτι. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των δυο χωριών έλαβαν μήνυμα 112 προκειμένου να εκκενώσουν προς το Κιοτάρι, το οποίο έχει ήδη καεί σε μεγάλο βαθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά στο Γεννάδι «έπιασε» θάλασσα.

Νέο 112 για τη Ρόδο

Λίγη ώρα νωρίτερα, την εκκένωση δύο ακόμα χωριών της Ρόδου, του Μαλώνα και των Μασσάρων ανακοίνωσε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, δεδομένου ότι υπάρχει αναζωπύρωση σε μέτωπο φωτιάς κοντά στα δύο χωριά.

Οι κάτοικοι των δυο χωριών καλούνται να κατευθυνθούν προς το χωριό Αρχάγγελος.

Αναζωπύρωση στην Κάρυστο

Παρότι νωρίτερα η κατάσταση στα τρία μέτωπα της Καρύστου έδειχνε να είναι μερικώς βελτιωμένη, όπως προέβλεψαν οι μετεωρολόγοι οι άνεμοι άρχισαν να ενισχύονται, με συνέπεια να δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης και των εθελοντών.

Λίγο μετά τη μια άρχισαν να καταγράφονται νέες αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Νέο 112 για την Κάρυστο -Το πύρινο τρίγωνο

Η πυρκαγιά στην Κάρυστο μαίνεται στο τρίγωνο που δημιουργούν ο Πλατανιστός, το Λιβάδι και το Καστρί, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο Πλατύς Γιαλός - μια από τις περιοχές που εκκενώθηκαν τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο παραλιακό Καστρί. Καθώς οι άνεμοι γύρισαν ξανά σε νότιοι, η φωτιά άρχισε και πάλι να «κοιτάζει» προς Πλατανιστό.

Λίγη ώρα μετά τη 13:30, εκδόθηκε νέο μήνυμα 112 για την εκκένωση του Πλατανιστού.

Καλύτερη η εικόνα στην Κέρκυρα

Στο μεταξύ, επιστρέφουν σταδιακά στα ξενοδοχεία τους με ιδιωτικά λεωφορεία οι περίπου 2.000 τουρίστες, οι οποίοι χθες το βράδυ απομακρύνθηκαν από τις περιοχές Καλάμι, Νησάκι και Μπαρμπάτι και μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας λόγω της πυρκαγιάς -για την οποία εικάζεται ότι ξεκίνησε από εμπρησμό.

Η εικόνα στα μέτωπα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων κατά τη διάρκεια της νύχτας να μην περάσει η φωτιά μέσα στους οικισμούς. Καθοριστική είναι και η συμβολή των εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, υπάρχει μικρή αναζωπύρωση στην περιοχή της Παλιάς Περίθειας, εκεί όπου είχε εκδηλωθεί αρχικά η φωτιά, ενώ σε όλα τα άλλα μέτωπα πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές και κάτοικοι με ό,τι μέσο διαθέτουν κρατούν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των βρετανικών μέσων ενημέρωσης για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται πολλές ιδιοκτησίες Άγγλων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ