Νέο μήνυμα 112 για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια -«Προστατευτείτε από τους καπνούς, κλείστε πόρτες παράθυρα»
Φωτογραφία: Facebook / Παντελής Αντωνίου

Νέο μήνυμα 112 για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια -«Προστατευτείτε από τους καπνούς, κλείστε πόρτες παράθυρα»

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, που καίει από χθες η φωτιά, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Στα Δερβενοχώρια το πιο δύσκολο μέτωπο φωτιάς

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις το πιο δύσκολο μέτωπο φωτιάς από τα 4 που ξέσπασαν χθες παραμένει αυτό στα Δερβενοχώρια. Η κύρια εστίαση της πυροσβεστικής βρίσκεται στο εν λόγω μέτωπο.

«Η εικόνα είναι κακή αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με οικισμούς», τόνισε νωρίτερα ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας.

Σημείωσε ακόμη ότι οι άνεμοι φυσούν ασθενείς αυτήν την ώρα, ενώ στην περιοχή επιχειρούν και εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με τη νύχτα αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά μέχρι την κατάσβεση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τανάγρας, κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά εξελισσόταν αργά γιατί δεν είχε δυνατό αέρα και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επενέβησαν αποτελεσματικά και δεν άφησαν τη φωτιά να «ξεφύγει». Ωστόσο, έκαψε δασώδεις και θαμνώδεις περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί άλλες ζημιές.

Η ατμόσφαιρα πάντως είναι αποπνικτική λόγω του σύννεφου από καπνό που έχει τυλίξει την περιοχή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ