Νέο σοκαριστικό συμβάν: Και άλλος μηχανοδηγός τρένου παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη

Νέο σοκαριστικό συμβάν: Και άλλος μηχανοδηγός τρένου παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη

Ενα νέο επικίνδυνο σιδηροδρομικό συμβάν έρχεται στο φως της δημοσιότητας: ο συρμός του προαστιακού 2235, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια, φτάνοντας στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων, παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη.

Ο μηχανοδηγός αγνόησε την κόκκινη σήμανση και συνέχισε την πορεία του αντικανονικά. Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη από την αμαξοστοιχία σήμανε συναγερμό σε υπουργείο Μεταφορών, ΟΣΕ και Hellenic Train. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Τα Νέα» ότι ανάλογο επεισόδιο με αυτό στον σταθμό Αγίων Αναργύρων, δηλαδή και πάλι παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, έγινε από την αμαξοστοιχία 1313 στις 23 Δεκεμβρίου 2023 στον σταθμό Αχαρνών.

Τότε, προπαραμονή Χριστουγέννων, δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες γεμάτες κόσμο παραλίγο να βρεθούν στην ίδια γραμμή στις Αχαρνές. Επρόκειτο για την αμαξοστοιχία 1313, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο - Πειραιάς, και την αμαξοστοιχία 51, το «Ασημένιο Βέλος», η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Αθήνα. Κάτω από συνθήκες που ακόμα εξετάζονται η πρώτη αμαξοστοιχία παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, το φωτόσημο Ρ668, και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή απετράπη η σύγκρουση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ