Νομοσχέδιο για την Παιδεία: Βαθμός εισαγωγής στα πανεπιστήμια και οι αλλαγές στο άσυλo

Νομοσχέδιο για την Παιδεία: Βαθμός εισαγωγής στα πανεπιστήμια και οι αλλαγές στο άσυλo

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Για του υπουργείου Παιδείας τόνισε πως με τις αλλαγές που έρχονται αναβαθμίζονται από τη μία τις σπουδές, από την άλλη η ασφάλεια στα πανεπιστήμια. «Η καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Και εξασφαλίζει ένα στοιχειώδες επίπεδο γνώσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα πρόσθεσε «και ο πιο μικρός αριθμός επιλεγμένων τμημάτων στα μηχανογραφικά των υποψηφίων κατευθύνει τα νέα παιδιά σε πεδία τα οποία πραγματικά επιθυμούν, αντί σε κάποιο τυχαίο, όπως αρκετά συχνά τους οδηγεί η σημερινή διαδικασία. Θέλω να σας θυμίσω ότι το 30% των εισαγομένων στην ανώτατη εκπαίδευση σήμερα δεν αποφοιτά ποτέ. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τόλμη και θάρρος».

Για το άσυλο και τη φύλαξη των Πανεπιστημίων
Άλλη μία σημαντική μεταρρύθμιση στην Παιδεία είναι η κατάργηση του αναχρονιστικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, εμπεδώνοντας την ομαλή λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης. «Ενισχύονται ποινικές και πειθαρχικές διατάξεις κατά της ανομίας στους χώρους των πανεπιστημίων, οι οποίοι πια θα προστατεύονται με σύγχρονα τεχνικά μέσα. Και ιδρύεται Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος από εκπαιδευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ώστε να θωρακίζεται το άσυλο των ιδεών και της γνώσης από τις επιθέσεις της βίας και του εγκλήματος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS