Νύχτα «κόλαση» στο νοσοκομείο Παίδων - 250 παιδιά με συμπτώματα κορωνοϊού

Νύχτα «κόλαση» στο νοσοκομείο Παίδων - 250 παιδιά με συμπτώματα κορωνοϊού

Το έκτο κύμα της πανδημίας δείχνει για τα καλά τα «νύχια» του και μάλιστα, όπως αποδεικνύεται, δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικιακές ομάδες.

Η εφημερία της Κυριακής στο γενικό νοσοκομείο Αθηνών Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού" αποτελεί τρανό παράδειγμα, μια και περίπου 250 παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα κοροναϊού, γεγονός πρωτοφανές.

Σύμφωνα με δηλώσεις εφημερεύοντα γιατρού στον ιστότοπο thetoc από τα 250 περίπου παιδιά που εξετάστηκαν για Covid, τα εκατό βγήκαν θετικά, ενώ κάποια από αυτά χρειάστηκε και να νοσηλευτούν.

Ήταν παιδιά όλων των ηλικιών. Η εικόνα έχει αλλάξει δραματικά με τις επισκέψεις στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας να έχουν πολλαπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα, απόρροια του αυξημένου ιικού φορτίου και του δείκτη θετικότητας.

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο για τον κοροναϊό γίνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των πέντε ετών (δύο δόσεις) ενώ η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν συστήνει τη χορήγηση αναµνηστικής δόσης.

Τα παιδιά άλλωστε αποτελούσαν σημαντικό ποσοστό των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας, φτάνοντας το 20% του συνόλου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ