Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπιφτέκια και σουβλάκι κοτόπουλο που εντοπίστηκαν με σαλμονέλα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπιφτέκια και σουβλάκι κοτόπουλο που εντοπίστηκαν με σαλμονέλα

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα (η απεικόνιση των οποίων αποτυπώνεται κατωτέρω), να μην τα καταναλώσουν.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία:

1) ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ με ημερομηνία ανάλωσης 06/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 14/04/2023 και

2) ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, με ημερομηνία ανάλωσης 31/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 09/05/2023 που παράγονται από την εταιρεία «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Α.Ε. – Κοτόπουλα Καραγιαννάκη Χαλκιδικής».

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στα ανωτέρω δείγματα. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ