Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, συννεφιά και λασποβροχές – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, συννεφιά και λασποβροχές – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα, Σάββατο, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του meteo, ενώ οι θερμοκρασίες θα κινηθούν σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν. Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου οι οποίες από το πρωί σταδιακά θα ενισχυθούν και παράλληλα θα επεκταθούν στα ορεινά και ημιορεινά όλων των ηπειρωτικών και της Κρήτης. Πιθανότητα πρόσκαιρών βροχών υπάρχει και σε πεδινές περιοχές από το μεσημέρι.

Καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 10 έως 29, στη Θεσσαλία από 15 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 12 έως 26, στις Κυκλάδες από 14 έως 23, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 24 και στην Κρήτη από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα δυτικά τμήματά του 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το πρωί σταδιακά θα πυκνώσουν. Πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών υπάρχει για το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές ενώ βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

O καιρός την Κυριακή

Για αύριο, Κυριακή, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος καιρός.

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες και την Εύβοια παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι.
Στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Αιγαίο κατά τόπους 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 29 και κατά τόπους τους 30 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν μικρής διάρκειας τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ