Ο νέος υπόγειος δρόμος που αλλάζει τη Νέα Φιλαδέλφεια [βίντεο]

Ο νέος υπόγειος δρόμος που αλλάζει τη Νέα Φιλαδέλφεια [βίντεο]

Ένα όνειρο δεκαετιών θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες για τους φίλους της ΑΕΚ, μιας και θα μπουν για πρώτη φορά στην «OPAP Arena – Αγία Σοφιά».

Προτού, ωστόσο, ηχήσει ο ύμνος της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο, θα γίνουν τα εγκαίνια της Υπογειοποίησης, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου,στις 12:00 μ.μ. Πρόκειται για τo έργο υπογειοποίησης της οδού  Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

Το έργο, με ανάδοχο την INTRAKAT, είναι συνολικού προϋπολογισμού 14.274,193,55 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και 17,7 εκ. ευρώ (με ΦΠΑ) και έχει κριθεί καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Ειδικότερα, αφορά τμήματα του δρόμου που βρίσκονται κοντά στο σχεδόν έτοιμο γήπεδο της ΑΕΚ και εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην διαφοροποίηση και βελτίωση της διέλευσης των οχημάτων και πεζών από και προς το γήπεδο αλλά και από και προς το άλσος Νέας Φιλαδελφείας. 



Η σύμβαση «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δημο Ν.Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας» υπεγράφη στις 10 Δεκεμβρίου 2019 στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία – μεταξύ άλλων - του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη, του Προέδρου του ερασιτέχνη της ΠΑΕ ΑΕΚ Αλ. Αλεξίου.

Αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών ήταν η 10η Φεβρουαρίου 2021, αλλά η πανδημία απορρύθμισε τα χρονοδιαγράμματα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί καθυστέρηση.

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει η τελετή για τα εγκαίνια της Υπογειοποίησης και θα δοθεί στην κυκλοφορία ένα υπερσύγχρονο οδικό δίκτυο. Το «παρών» στην τελετή θα δώσουν ο Δήμαρχος της πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας, Γιάννης Βούρος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αλλά και άνθρωποι της ΑΕΚ.

Λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οριστεί ταεγκαίνια του γηπέδου «OPAP Arena – Αγία Σοφιά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ