«Ο πάτερ δεν είναι Άγιος, έβλεπε την Κιβωτό μπίζνα, ήμασταν εργάτες» -Συγκλονιστική μαρτυρία 17χρονου

«Ο πάτερ δεν είναι Άγιος, έβλεπε την Κιβωτό μπίζνα, ήμασταν εργάτες» -Συγκλονιστική μαρτυρία 17χρονου

Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσεις των παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου» στη Χίο προχώρησε ένας 17χρονος.

Ο νεαρός, φίλος του 19χρονου που έκανε την καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος του πατέρα Αντωνίου, μιλώντας στον ALPHA και την εκπομπή «Super Κατερίνα» ανέφερε για το ποιες είναι «συνέπειες» και οι τιμωρίες πυ επιβάλλονταν στα παιδιά της «Κιβωτού».

17χρονος: «Έγινε "μπλε" από το ξύλο. Έκλεισαν πόρτες, παράθυρα και τον σάπισαν»

«Μήνες σε απομόνωση, κλειδωμένοι σε δωμάτια με φαγητό και νερό, και έβγαιναν μόνο για εργασίες. Έχετε ακούσει για το περιστατικό στο Βόλο για τρία παιδιά που υποτίθεται λήστεψαν τη δομή, κάτι που δεν έκαναν φυσικά, γι' αυτό ξυλοκοπήθηκαν άσχημα και μου είπαν χαρακτηριστικά ότι μετά δεν αναγνώρισαν τον εαυτό τους από το ξύλο που έφαγαν», ανέφερε αρχικά ο 17χρονος.

Όπως ισχυρίστηκε: «Ένα από τα τρία παιδιά που κατηγορήθηκαν για την κλοπή, ήρθε για τιμωρία στη δομή στη Χίο. Τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για έξι μήνες χωρίς να μιλάει σε κανένα, ενώ ακόμη ένα παιδί από τους τρεις, μου είπε ότι κοιμόταν, μπήκαν μέσα στο δωμάτιο τα πρωτοπαλίκαρα του πάτερ και έκλεισαν πόρτες, παράθυρα και απλά τον σάπισαν στο ξύλο. Την επόμενη μέρα ήταν μπλε, αυτό έγινε τον Αύγουστο».

«Ο πάτερ έβλεπε την Κιβωτό σαν μπίζνα. Ήμασταν εργάτες»

Ο 17χρονος αποκάλυψε τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν τα παιδιά της «Κιβωτού» και τις χειρονακτικές εργασίες στις οποίες υποβάλλονταν: «Έβλεπε την Κιβωτό πιο πολύ σαν μπίζνα, ενδιαφερόταν μόνο για τα ραντεβού με τους επίσημους στη Χίου. Γι' αυτό είχαμε μπει σε μια διαδικασία όλα τα παιδιά να λειτουργούμε ως εργάτες και να εργαζόμαστε στο χώρο για να τον ομορφαίνουμε και να τον έχουμε έτοιμο γι' αυτά τα πίσημα ραντεβού του πάτερ».

Συγκεκριμένα τόνισε ότι τους έβαζαν να κάνουν «πολύ βαριές εργασίες» και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία: «Όλα τα παιδιά παρά τη θέλησή μας βοηθούσαμε, αλλά με κάποιο συμβολικό μισθό ας το πούμε, μπορεί μέχρι και δέντρα να κόβαμε, να ξεχορταριάζουμε από το χώμα, να κουβαλάμε πολύ βαριά πράγματα με οχήματα της δομής».

«Ο πάτερ δεν είναι άγιος είναι επιχειρηματίας. Πουλούσε το χαμόγελο των παιδιών»

Μάλιστα, όπως τόνισε ο 17χρονος είχε εικονογραφήσει τον εαυτό του και την πρεσβυτέρα στους τοίχους της εκκλησίας, «άρα στην ουσία θεωρούσε Άγιο τον εαυτό του»: «Ο πάτερ δεν είναι άγιος είναι επιχειρηματίας, ο οποίος είχε κάτι όπου πουλάει και αυτό ήταν το χαμόγελο των παιδιών και το έργο που υποτιθεται έκανε. Προωθούσε πολύ καλά μέσα από τα κανάλια, με επίκεντρο πάντα τον εαυτό του, ήθελαν να δημιουργήσει την εικόνα ότι ήταν μεσσίας και μας σώζει».

Αντ' αυτό, όπως πρόσθεσε «πολλά παιδιά τα σταματούσαν από το σχολείο, τους έκοβαν τα όνειρα»: «Ο πάτερ διάλεγε τι δρόμο θα πάρουν στη ζωή τους και όχι οι ίδιοι,και δούλευαν μέσα στην Κιβωτό και έπαιρναν τη θέση εργατών που θα έπρεπε να πληρώσει. Έτσι απέφευγε να πληρώνει και είχε φθηνά εργατικά χέρια. Ούτε καν πραγματικά λεφτά δεν έδινε, έγραφε σε ένα χαρτάκι κουπόνια που αντιστοιχούσαν σε 50 λεπτά την ώρα και με αυτά αγοράζαμε πράγματα μέσα από την Κιβωτό. Έπρεπε να δουλέψουμε 4 ώρες και να πάρουμε πατατάκια».

Όσον αφορά τις επαναβαφτίσεις, ανέφερε: «Ανά διαστήματα παιδιά βαφτίζονταν από τον πάτερ και απ’ ότι κατάλαβα δεν γράφονταν κάπου επίσημα, γιατί στα χαρτιά τους έμενε το παλιό τους όνομα. Το θέμα είναι ότι πολλά (παιδιά) βαφτίζονταν παρά τη θέλησή τους».

«Τρώγαμε ληγμένα φαγητά και ό,τι περίσσευε»

Σοκάρει η μαρτυρία για τα ληγμένα φαγητά και τα αποφάγια τα οποία καλούνταν να φάνε τα παιδιά, με τον 17χρονο να αποκαλύπτει ότι: «Σίγουρα είχαμε φαγητά, ρούχα, αλλά πετάγονταν για διάφορους λόγους, όπως τρόφιμα που έληγαν και δεν τα τρώγαμε ποτέ, ή τα τρώγαμε ληγμένα. Ας πούμε το δεκατιανό μπορεί να ήταν σπασμένα μπισκότα, ό,τι περίσσευε και δεν είχε φαγωθεί, ληγμένα κρουασάν. Μας έλεγαν "δεν έχουμε λεφτά, οι καιροί είναι δύσκολοι, φαγητό δεν έχουμε πολύ, να κάνουμε οικονομία (φώτα, νερό, φαγητό, βενζίνες"».

Σχετικά με το κουτί που «γυρνούσε» από εκκλησία σε εκκλησία, τόνισε: «Έβαζε ανθρώπους και πήγαιναν σε κηδείες, σε βαφτίσεις, σε γάμους και περίμεναν ο κόσμος να αφήσει λεφτά, και δεν επιστρέφονταν αποδείξεις. Τα χρήματα αυτά τα έπαιρνε η Κιβωτός, αλλά δεν ξέρω πως χρησιμοποιούνταν. Όμως απ’ ότι φαίνεται με αυτά τα χρήματα έκαναν πλουσιοπάροχη ζωή ο πάτερ και ο στενός του κύκλος».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS