Ο «ύποπτος» για τον φόνο της Καρολάιν που εξαφανίστηκε - Η έρευνα για καταζητούμενο από την Ιντερπόλ και χιτλερικών πεποιθήσεων

Ο «ύποπτος» για τον φόνο της Καρολάιν που εξαφανίστηκε - Η έρευνα για καταζητούμενο από την Ιντερπόλ και χιτλερικών πεποιθήσεων

Μια άγνωστη πτυχή της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά αποκαλύφθηκε το περασμένο Σάββατο. Αφορά 45χρονο Ελληνογερμανό κατηγορούμενο, χιτλερικών πεποιθήσεων, τον οποίο καταζητούν οι γερμανικές Αρχές, ενώ για την περίπτωσή του ενδιαφέρεται προσωπικά η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το όνομα του Γερμανού κατηγορουμένου, ο οποίος την «κοπάνησε» παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους ελληνικού δικαστηρίου, έπεσε στο τραπέζι των υπόπτων για εμπλοκή στη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, πολύ πριν, φυσικά, συλληφθεί ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Οι γερμανικές Αρχές προσδοκούσαν στην έκδοση του 45χρονου Ελληνογερμανού, που καταζητείτο, αρχικά με δύο εντάλματα της Ιντερπόλ, για σωρεία αδικημάτων, που αφορούν εξύβριση Γερμανών δικαστών και ρατσιστικές αναφορές για μουσουλμάνους και σκουρόχρωμους. Οι ελληνικές διωκτικές Αρχές συνέλαβαν τον 45χρονο παραμονές του Πάσχα, στη Χαλκίδα, όπου κρυβόταν στο σπίτι της μητέρας του, η οποία είναι Ελληνίδα.

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Εφετών, όπου συζητήθηκε η έκδοσή του στη Γερμανία. Και ενώ η Εισαγγελία Εφετών έδωσε πραγματική μάχη για να κρατηθεί και να προφυλακιστεί μέχρι την έκδοση της απόφασης για την έκδοσή του ή μη, που είχε οριστεί για τις 11 Μαΐου, οι εφέτες του Δικαστικού Συμβουλίου άφησαν ελεύθερο τον καταζητούμενο με περιοριστικούς όρους.

Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας τον άφησε προσωρινά ελεύθερο, με εγγύηση 1.000 ευρώ και εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής κάθε πέντε ημέρες. Στις 13 Μαΐου, το ίδιο Δικαστικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε με άλλη σύνθεση, βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ενώ αποφασίστηκε η σύλληψη του 45χρονου χιτλερικού και η έκδοσή του στη Γερμανία, όταν τον αναζήτησαν διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει... λαγός!

Από εκείνη την ημέρα τον αναζητούν παντού, αλλά παραμένει άφαντος. Μάλιστα, οι γερμανικές διωκτικές Αρχές πρόσφατα έστειλαν και τρίτο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον της καγκελαρίου για τη σύλληψή του. Στο νέο ένταλμα αναφερόταν ότι, εκτός από την Εύβοια, ο κατηγορούμενος είχε ακόμη μία κατοικία στην Αττική και συγκεκριμένα στα Γλυκά Νερά. Κατά σύμπτωση, μάλιστα, το σπίτι του βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη μονοκατοικία της Καρολάιν και του Μπάμπη Ανανγωστόπουλου, όπου διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα.

H πτυχή αυτή της υπόθεσης άναψε φωτιές! Ενημερώθηκε αρμοδίως το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, που ασχολείτο τότε με την εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν. Μάλιστα, αστυνομικοί αναζήτησαν τον Γερμανό στην οικία του στα Γλυκά Νερά, χωρίς αποτέλεσμα. Η περίπτωση του 45χρονου Ελληνογερμανού απασχόλησε πρόσφατα και τον Αρειο Πάγο. Ο συνήγορός του υπέβαλε έφεση κατά της απόφασης έκδοσής του στη Γερμανία, η οποία συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Εκπληκτοι οι ανώτατοι δικαστές άκουσαν τον δικηγόρο του να ισχυρίζεται ότι ο 45χρονος Ελληνογερμανός πάσχει από «ναρκοληψία», μια ασυνήθιστη νευρολογική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική, ανεξέλεγκτη υπνηλία, και ότι λαμβάνει βαριά φαρμακευτική αγωγή. Τα ίδια είχε υποστηρίξει ο συνήγορος στη διαδικασία στο Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας, όπου, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο Ελληνογερμανός κοιμήθηκε σε μια καρέκλα ενώ συζητείτο η υπόθεσή του. Προφανώς εξαφανίστηκε και κρύβεται, προσδοκώντας ότι θα ανατραπεί από τον Αρειο Πάγο η απόφαση έκδοσής του στη Γερμανία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS