Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται καθολικό lockdown στην Αττική ως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται καθολικό lockdown στην Αττική ως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι, εισηγήθηκαν κατά πληροφορίες, αυστηρό και καθολικό lockdown ως την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Το μέτρο αφορά προς το παρόν μόνο την Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν με μεγάλη πλειοψηφία (16 υπέρ και 8 λευκά) υπέρ του σκληρού lockdown στην Αττική. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακοινώσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις: Μετά τη λήξη της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων, θα εμφανιστεί στην καθιερωμένη ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της επιτροπής, ενώ τα μέτρα θα εξειδικεύσει μάλλον αύριο η κυβέρνηση, πιθανότατα μέσω του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, το μεσημέρι, ουσιαστικά προανήγγειλαν το lockdown.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε εκτίμηση των δεδομένων και ο πρωθυπουργός ζήτησε έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των επιστημόνων για να αποφασίσουν για νέα μέτρα. Οπως είπε ο κ. Κικίλιας, θα συνεδριάσει η επιτροπή για τα μέτρα, θα τα εισηγηθεί και όποια μέτρα αποφασιστούν θα ανακοινωθούν σήμερα.

«Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και της καταστάσεως. Παρατέθηκαν τα δεδομένα, ο πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής των επιστημόνων έτσι ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει, θα κάνει τις εισηγήσεις της και μετά θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Δείτε τις δηλώσεις Κικίλια έξω από το Μαξίμου

Συναγερμός από τα στοιχεία

Η πορεία των κρουσμάτων και τα στοιχεία από τα λύματα τις τελευταίες ημέρες σήμαναν έναν πραγματικό συναγερμό στους επιστήμονες και την κυβέρνηση, επαναφέροντας «βίαια» στο τραπέζι το σενάριο του lockdown.

Λίγο μετά τις 14:30 ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η έκτακτη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νϊκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Λιβάνιου, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιου για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκη Σκέρτσου και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη.

Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν τα τελευταία δεδομένα, ενώ «ζυγίστηκαν» τα οφέλη αλλά και οι επιπτώσεις ενός νέου lockdown. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται μια νέα «έκρηξη» στα νέα περιστατικά κορωνοϊού, με έγκυρες πηγές να κάνουν λόγο για 1.700 νέα κρούσματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ