Τσιόδρας, Κικίλιας στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς -Ιερώνυμος: «Είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια»

Τσιόδρας, Κικίλιας στην Ιερά Σύνοδο για τους εμβολιασμούς -Ιερώνυμος: «Είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια»

Ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ενημέρωσαν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την ανάγκη του εμβολιασμού όλων των πολιτών.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα. «Είμαστε μαζί σ' αυτή την προσπάθεια. Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνεδρίασης της ΔΙΣ, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εκκλησία θα συμβάλει στο να διαδοθεί το μήνυμα του εμβολιασμού προκειμένου να πειστούν οι καχύποπτοι.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα και πρόσθεσε: «Ηταν μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση . Απαντήσαμε στις ερωτήσεις των ιεραρχών. Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα. Χρήσιμο να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την ιεραρχία. Παραμένουμε συνοδοιπόροι με την εκκλησία σε αυτή την αναζήτηση της αλήθειας».

Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου στο Μέγαρο Μαξίμου
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού είχε συζητηθεί στην τελευταία συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου, στα τέλη Ιουνίου. Ο κ. Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο τη συνδρομή της Εκκλησίας για τον εμβολιασμό των πολιτών, «ώστε να κάνουν οι καχύποπτοι αυτό το πρόσθετο βήμα, να τους πείσουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι απλά επιβεβλημένο για να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς αλλά είναι στοιχειώδης αυτοπροστασία δικιά τους και των οικογενειών τους. Το έχετε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και θέλω να σας ευχαριστήσω, θα το ζητήσω να το κάνετε μια φορά ακόμα».

Ο κ.κ. Ιερώνυμος, στην ίδια συνάντηση είχε αναφερθεί στην «απαραίτητη συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία και με την επιστήμη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS