Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για την Κιβωτό του Κόσμου -Ανακοινώσεις από τον Γ. Οικονόμου

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για την Κιβωτό του Κόσμου -Ανακοινώσεις από τον Γ. Οικονόμου

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις προνοιακές δομές και την Κιβωτό του Κόσμου, μετά και το τσουνάμι καταγγελιών για τη συγκεκριμένη δομή τις τελευταίες ημέρες.

Στη σύσκεψη σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε το πλαίσιο λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου το διάστημα που λαμβάνουν χώρα οι εισαγγελικές ενέργειες με γνώμονα την εξασφάλιση της προστασίας των παιδιών για το διάστημα αυτό χωρίς να κινδυνεύσει η στέγαση τους και η παροχή των απαραίτητων αγαθών για την διαβίωση τους στη δομή.

Οι ανακοινώσεις για το τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτη, θα γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου στην προγραμματισμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Νωρίτερα αρμόδια στελέχη σχολίαζαν ότι είναι απαραίτητη η ταχύτατη ολοκλήρωση των ερευνών για να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για τη συνέχιση λειτουργίας της δομής χωρίς την εμπλοκή όσων εμπλέκονται στις καταγγελίες και βέβαια να μην υπάρχουν σκιές για την επόμενη ημέρα.

Δεδομένη θεωρείται η εντατικοποίηση του ελέγχου στην Κιβωτό του Κόσμου με τη συμμετοχή κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου όσον αφορά τα παιδιά που μένουν σε αυτή, ενώ ελεγκτής θα αναλάβει να ελέγξει όλη τη διοικητική δομή και λειτουργία.

Οπως έχει ήδη προαναγγελθεί θα ανασταλεί η οικονομική ενίσχυση στην Κιβωτό του Κόσμου και η μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας.

Ξεκαθάριζαν ωστόσο τα αρμόδια στελέχη ότι όλα αυτά θα γίνουν χωρίς να τίθεται κίνδυνος για την λειτουργία της δομής και κατ’ επέκταση της ομαλής διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενεί.

Ο προσανατολισμός που υπήρχε ήταν να αντικατασταθεί το παρών διοικητικό συμβούλιο από ένα μεταβατικό σχήμα με κρατικούς λειτουργούς μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και εφόσον είναι απαραίτητο να υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση προκειμένου η λειτουργία να συνεχιστεί υπό νέο πλαίσιο.

Όπως σημείωναν και πριν την έναρξη της σύσκεψης στελέχη της κυβέρνησης δεν πρόκειται να κλείσει η «Κιβωτός», διότι θα είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να βρεθούν στο δρόμο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS