Όλυμπος: Βίντεο ντοκουμέντο από την ανάσυρση του 41χρονου που εντοπίστηκε νεκρός

Όλυμπος: Βίντεο ντοκουμέντο από την ανάσυρση του 41χρονου που εντοπίστηκε νεκρός

Το Super Puma πήρε τον άνδρα και τον μετέφερε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β

Στην ανάσυρση ενός ορειβάτη που είχε εντοπιστεί τα Χριστούγεννα νεκρός στον Όλυμπο προχώρησαν χθες οι διασώστες, μετά από πολύωρη «μάχη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορειβάτης ανασύρθηκε τελικά από χαράδρα βάθους 600 μέτρων. 

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος διασώστες από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ελικόπτερο Super Puma.

Το Super Puma πήρε τον άνδρα και τον μετέφερε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. 

Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος ορειβάτης είχε πάει στον Όλυμπο με έναν φίλο του και η χαράδρα είναι στη βάση του Λουκιού, του Μύτικα, στα 2.700 μέτρα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε σήμερα οπτικοακουστικό υλικό από τις συγκλονιστικές στιγμές της διάσωσης του 41χρονου ορειβάτη του Ολύμπου.

Έμπειρος ορειβάτης, με αναβάσεις σε απότομες και υψηλές κορυφές, ήταν ο 41χρονος, Αναστάσιος Δημόπουλος, ο οποίος είχε χαθεί από χθες στον Μύτικα και εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το πρωί από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Ο άτυχος άνδρας ήταν μέλος του Συλλόγου Χιονοδρόμων Ιτέας-Κίρρας και αποτελούσε έναν από τους πλέον διακεκριμένους ορειβάτες του καθώς το 2017 είχε ανέβει στην οροσειρά του Καυκάσου.

Ο 41χρονος είχε σηκώσει τότε τη σημαία του ΣΧΟ Ιτέας-Κίρρας στην κορυφή Elbrus, σε ύψος 5.642 μέτρων, αποσπώντας τα εύσημα από τους φίλους της ορειβασίας.

Η μοίρα, ωστόσο, του επεφύλασσε ένα άσχημο παιχνίδι στη θέση Λούκι Στεφανίου του Μύτικα όπου ο έμπειρος ορειβάτης έπεσε από χαράδρα με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν ο 41χρονος έχασε τη ζωή του από την πτώση ή από το κρύο, κάτι που θα φανεί από την νεκροψία-νεκροτομή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS