Η απόλυση Καρμοίρη έγινε θέμα σε βρετανικό Μέσο: «Ελληνας σχολιαστής αποπέμφθηκε μετά από ρατσιστικό σχόλιο»

Η απόλυση Καρμοίρη έγινε θέμα σε βρετανικό Μέσο: «Ελληνας σχολιαστής αποπέμφθηκε μετά από ρατσιστικό σχόλιο»

Διεθνές θέμα έγινε η απόλυση του δημοσιογράφου Δημοσθένη Καρμοίρη από την ΕΡΤ μετά το ρατσιστικό του σχόλιο για Νοτιοκορεάτη αθλητή.

Συγκεκριμένα, στη χθεσινή πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, κατά τον σχολιασμό της ήττας του Παναγιώτη Γκιώνη από τον Νοτιοκορεάτη Ζεούνγκ, ο Δημοσθένης Καρμοίρης, αφού αρχικά εξήρε την ικανότητα των Νοτιοκορεατών στο πινγκ πονγκ, συνέχισε με ένα απαράδεκτο σχόλιο, θέλοντας να αστειευτεί: «Όταν είναι σχιστά τα μάτια, πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;» είπε, και ξέσπασε σε γέλια.

Λίγες ώρες αργότερα, η ΕΡΤ ανακοίνωσε την παύση της συνεργασίας της με τον Δημοσθένη Καρμοίρη. «Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια Τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1», ανέφερε η ανακοίνωση.

Βρετανικό Μέσο για την απόλυση Καρμοίρη
Η εν λόγω είδηση δεν πέρασε απαρατήρητη από τα διεθνή μέσα μιας και το βρετανικό sportbible έγραψε: «Σχολιαστής των Ολυμπιακών Αγώνων απολύθηκε μετά από ρατσιστικό σχόλιο στον αέρα».

Ενώ, στη συνέχεια, αναφέρεται στο κείμενο: «Ο Δημοσθένης Καρμοίρης, ένας έμπειρος Ελληνας παρουσιαστής, έκανε ένα σοκαριστικό σχόλιο για τον Νοτιοκορεάτη Γέουνγκ Γιουνγκ-σικ, μετά την επικράτησή του κόντρα στον συμπατριώτη του Παναγιώτη Γκιώνη, στον τρίτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ». Οι Βρετανοί παραθέτουν το σχόλιό του και συνεχίζουν: «Ο Καρμοίρης γέλασε με το σχόλιό του, αλλά πλέον απολύθηκε από το κανάλι του, την ΕΡΤ, και έχασε τον ρόλο του σχολιαστή των Ολυμπιακών Αγώνων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS