Όμικρον 2: Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα - Πού εντοπίστηκαν

Όμικρον 2: Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα - Πού εντοπίστηκαν

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο νέα κρούσματα της «Όμικρον 2» έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από τα κρούσματα εντοπίστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ιστορικό ταξιδιού.

Στην δεύτερη περίπτωση όμως, δεν υπάρχει ιστορικό ταξιδιού, κάτι που σημαίνει πως είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρχει διασπορά στην κοινότητα, κάτι που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους ειδικούς.

Θωμαϊδης: Φόβοι για «ανάφλεξη» της πανδημίας με την Όμικρον 2

Η νέα υποπαραλλαγή Όμικρον BA.2 μπορεί να δώσει νέο κύμα μολύνσεων, επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Η ΒΑ.2 έχει εξαπλωθεί σε αρκετές χώρες στη Βόρεια Ευρώπη. Είναι πιθανό ότι, μετά από μερικές εβδομάδες, μπορεί να έχουμε κύμα νέων μολύνσεων και στη Νότια Ευρώπη, όπως είπε.

«Φαίνεται ότι η αποκλιμάκωση θα είναι πολύ πιο αργή απ’ ό,τι περιμέναμε. Τα λύματα αυτή την εβδομάδα δείχνουν σταθεροποίηση, μάλιστα μπορεί να κλείσουμε με οριακή αύξηση. Αυτή τη στιγμή και αισιόδοξα να το δούμε, τις επόμενες μέρες, τις επόμενες εβδομάδες δεν φαίνεται γρήγορη αποκλιμάκωση, όπως είχαμε αναγγείλει», ξεκαθάρισε ο καθηγητής.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό» σχολίασε ερωτηθείς σχετικά και προσέθεσε ότι φαίνεται και από την κλινική επιτήρηση πως έχουμε μια σταθεροποίηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
tp banner

 

 

  

 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS