Παγώνη: Αύξηση της μεταδοτικότητας κατά 60% λόγω των μεταλλάξεων

Παγώνη: Αύξηση της μεταδοτικότητας κατά 60% λόγω των μεταλλάξεων

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες, με τους ειδικούς να «κρούουν» καμπανάκι κινδύνου για την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας. Για τα παραπάνω μίλησαν το πρωί της Τετάρτης (10/3) στον ΑΝΤ1 η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης. 

Η κ. Παγώνη εξέφρασε την ανησυχία της για την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και την κατάσταση στο ΕΣΥ, τονίζοντας ότι η μεταδοτικότητα έχει αυξηθεί κατά 40% με 60% λόγω των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των κρεβατιών στα νοσοκομεία, καθώς η κάλυψη χθες ήταν στο 91%. 

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά υπογράμμισε ακόμα ότι λόγω των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικίες μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και όπως είπε οι ηλικίες των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι από 30 έως 60 ετών. Ωστόσο, εξέφρασε και τον προβληματισμό της για τις ποσότητες των εμβολίων, για τι αν θα έχουμε τις δόσεις ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε την μετάδοση των μεταλλάξεων, όπως είπε.

Τέλος, η κ. Παγώνη πρότεινε να αυξηθεί η τηλεργασία πάνω από 60%, ώστε όπως είπε να μην μετακινούνται οι πολίτες για να μεταβούν στην εργασία τους, ενώ σημείωσε πως τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν με κανόνες.

«Καμπανάκι» Θωμαΐδη για τα λύματα

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης σημείωσε ότι τα λύματα σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λάρισα δείχνουν σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου. Όπως είπε στις περιφέρειες αυτές θα αυξηθούν τα κρούσματα, ενώ υπογράμμισε ότι ακόμα δεν έχει μπει μέσα η παράμετρος Τσικνοπέμπτη.

Παράλληλα, ο κ. Θωμαΐδης σημείωσε ότι ενδέχεται από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να έχουμε μεγαλύτερη διασπορά του ιού. Ανέφερε ακόμα, ότι σε συγχρωτισμό θα υπάρχει διασπορά, η οποία όπως είπε ξεκινά από χαμηλότερες ηλικιακές ομάδες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS