Παγώνη: Εγκλημα να στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους σχολείο χωρίς μάσκα

Παγώνη: Εγκλημα να στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους σχολείο χωρίς μάσκα

Σε έντονο ύφος απάντησε στους γονείς που έστειλαν σήμερα το πρωί τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έγκλημα και πως η μάσκα είναι η ασφάλεια των παιδιών.

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η μάσκα είναι η ασφάλεια των παιδιών, των οικογενειών τους και των γύρω τους. Οποιοσδήποτε γονέας αναλάβει την ευθύνη να στείλει το παιδί του χωρίς μάσκα είναι έγκλημα», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη στους αρνητές μάσκας, σημείωσε πως οι προσωπικές απόψεις, αν και σεβαστές, δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημονική άποψη. Πρόσθεσε ότι οι μελέτες, με την τελευταία να δημοσιεύεται πριν από τρεις μόλις ημέρες, καθώς και το αμερικανικό CBC απορρίπτουν τους ισχυρισμούς πως με τη χρήση μάσκας δεν γίνεται η ανταλλαγή των αερίων.

«Τα μόρια του οξυγόνου και του διοξειδίου από τις οπές της μάσκας περνάνε γιατί έχουν πολύ μικρή διάμετρο. Επομένως, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα να φοβούνται οι γονείς για τις μάσκες. Το μόνο που πρέπει να φοβούνται είναι το παιδί να βγάζει τη μάσκα. Να βγάζει τη μάσκα μέσα στο σχολείο, και εκεί θα πρέπει να υπάρχει ο δάσκαλος για να τα επιτηρεί, για να μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία σωστά και να μην έχουμε αύξηση κρουσμάτων», τόνισε η κ. Παγώνη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ