Παγώνη για κοξάκι: Τι να προσέχουν οι γονείς, πότε πρέπει να ανησυχήσουν

Παγώνη για κοξάκι: Τι να προσέχουν οι γονείς, πότε πρέπει να ανησυχήσουν

Ανησυχία επικρατεί για τα κρούσματα του ιού κοξάκι στα παιδιά, καθώς φαίνεται πως είναι σε έξαρση, όπως ανέφερε σήμερα η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο MEGA η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης σε ολόκληρη τη χώρα.

Οπως είπε η Ματίνα Παγωνη η ιστορία με τον ιο κοξάκι ξεκίνησε από την Αμερική από μία πόλη που ονομάζεται Κοξάκι. Τέτοιες μέρες είναι σε έξαρση, άνοιξη και φθινόπωρο.

Για τα 41 περιστατικά στη Λάρισα αρχικά μας ανησύχησε αλλά βλέπεις οτι είναι και σε άλλες περιοχές. Το 50% των παιδιών μπορεί να είναι ασυμπτωματικό και το άλλο με συμπτώματα, είπε η Ματίνα Παγώνη.

Τα συμπτώματα για τον κοξάκι

Για τα συμπτώματα η Ματίνα Παγώνη ανέφερε, στην αρχή ξεκινάει με πυρετό, κακουχία, πονόλαιμο, η ανησυχία αρχίζει με εξανθήματα σε χερια και πέλματα και η μεγαλύτερη ανησυχία είναι όταν τα εξανθήματα βγαίνουν στο στόμα. Οι φλύκταινες που βγαίνουν στο στόμα και στα ούλα κάνουν το παιδί να μην μπορεί να καταπιεί ούτε νερό.

Είναι ιός που χτυπά παιδιά κάτω των 5 ετών, μεταδίδεται με σταγονίδια και από επιφάνειες, είπε η Ματίνα Παγώνη οποτε και προέτρεψε να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά. Ο ιός κρατάει 7 μέρες και μετά αρχίζει η υφεση των συμπτωμάτων.

Υπάρχουν και επιπλοκές, που είναι σπάνιες όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα. Οπότε οι γονείς πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον γιατρό γιατί για τον ιό κοξάκι δεν υπάρχει εμβόλιο. Οταν ένα παιδί ξυπνάει και το βλέπουμε με αδυναμία, το κρατάμε σπίτι γιατί η μετάδοση είναι ταχύτατη από το ένα παιδί στο άλλο.

Παγώνη για κορωνοϊό

Ευτυχώς για τους μεγάλους τα αντιικά φάρμακα βοήθησαν πάρα πολύ, τα εμβόλια τώρα έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα και τα αντισώματα έχουν μειωθεί κατά πολύ, γι’ αυτό είπαμε ότι οι ευπαθείς ομάδες, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, να πάνε να κάνουν το εμβόλιο το επικαιροποιήμενο, είπε η Ματίνα Παγώνη .

Όσο για την γρίπη. Έχουν αρχίσει και οι γρίπες και ο ένας μεταδίδει στον άλλον γιατί όλοι έχουμε χαλαρώσει. Θέλει λίγο προσοχή. Ας ξεκινήσουν να κάνουν τα εμβόλια της γρίπης γιατί λίγο το αργήσαμε, ειδικά οι ομάδες υψηλού κινδύνου, γιατί αυτοί έχουν τα υποκείμενα νοσήματα.

Δείτε την Ματίνα Παγώνη

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ