ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Νέοι αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή – Η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν

Για σταθεροποίηση των κρουσμάτων έκανε σήμερα λόγο η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ακόμη μεγάλος.

Ερωτηθείσα σχετικά με το Πάσχα και το εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις, η κ. Παγώνη είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε αν θα πάμε στα εξοχικά;».

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. «Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχθές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς», επεσήμανε.

Παράλληλα, σαν λύση για τα κορονοπάρτι είπε ότι ίσως αν ανοίξει η εστίαση κάποιοι βγουν και έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση.

Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων ημερών, είπε πως «η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα.»

Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που έχουν έρθει και νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. «Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS