Παγώνη: Θα δούμε τι θα γίνει το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι, θέλει προσοχή

Παγώνη: Θα δούμε τι θα γίνει το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι, θέλει προσοχή

«Θα δούμε τι θα γίνει το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι και που ανοίγουν τα σχολεία αλλά και τα Πανεπιστήμια τον Οκτώβριο», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», εξήγησε ότι πλέον δεν μιλάμε για ανοσία της αγέλης, υπενθυμίζοντας ότι οι ειδικοί ανέφεραν ότι μια πανδημία κρατά από 3 ως και 5 χρόνια και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη-έκπληξη.

«Για αυτό λοιπόν, δεν μπορούμε να λέμε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε. Θα δούμε τι θα γίνει και το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι και που ανοίγουν τα σχολεία, αλλά και τα Πανεπιστήμια τον Οκτώβριο. Εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και καμπάνια από την επιτροπή εμβολιασμών για τους εμβολιασμούς από το τέλος Αυγούστου και μετά», σημείωσε.

Επίσης, η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε στους νέους να κάνουν ένα τεστ κορωνοϊού πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές, εξηγώντας ότι οι νέοι μπορεί να περάσουν τον ιό με δύο ημέρες πυρετό, ωστόσο για τα ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα στα σπίτια όπου επιστρέφουν, μπορούν τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Πρόσθεσε ότι η μετάλλαξη της Όμικρον 5 είναι πολύ μεταδοτική και μπορεί να μην είναι θανατηφόρα, αλλά είναι πολύ επικίνδυνη για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα. «Μην κοιτάτε που δεν κάνουμε ιχνηλάτηση, είναι πλέον και ευθύνη του καθενός μας να προσέχει και να μην μεταδώσει. Όταν βάζεις τον εαυτό σου και τον οργανισμό σου σε μια τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρεις μετά τι μπορεί να συμβεί λόγω long covid. Είναι 30% αυτά τα περιστατικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με την «εικόνα» στα νοσοκομεία, η κ. Παγώνη τόνισε ότι παρατηρείται μείωση 11% στις εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων και πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη καθώς στις ΜΕΘ υπάρχουν αρκετά κενά κρεβάτια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS