Παίδων «Αγία Σοφία»: 5 μάρτυρες «καίνε» τον τραυματιοφορέα -Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Παίδων «Αγία Σοφία»: 5 μάρτυρες «καίνε» τον τραυματιοφορέα -Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Έρευνες πραγματοποιήθηκαν για τον 61χρονο τραυματιοφορέα στο Παίδων «Αγία Σοφία» τη στιγμή που 5 από τους 12 μάρτυρες -στελέχη του νοσοκομείου φέρονται να επιβεβαίωσαν στις καταθέσεις τους τις γενετήσιες πράξεις του σε βάρος δύο κοριτσιών, 9 και 7 χρόνων, τα οποία βρίσκονταν σε μέθη για τις ανάγκες ιατρικής-διαγνωστικής εξέτασης.

Τις καταθέσεις έλαβαν αρμόδιοι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν είναι ο διευθυντής καρδιολογικής κλινικής, γιατροί, αναισθησιολόγοι, βοηθοί αναισθησιολόγοι και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική εξέταση στα δύο κορίτσια ώστε να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που αναδεικνύουν γενετήσια πράξη τουλάχιστον στην περίπτωση της 9χρονης.

Τα δύο ανήλικα παιδιά είχαν μπει διαδοχικά στον χώρο της εξέτασης σε κατάσταση μέθης, με τον κατηγορούμενο να έχει προβεί σε θωπείες στην 7χρονη και σε γενετήσιες πράξεις στην 9χρονη. Ο ρόλος του ήταν να μεταφέρει τους ασθενείς στον χώρο της εξέτασης και να τους κρατά από τους αστραγάλους στην περίπτωση που έκαναν αντανακλαστικές ενέργειες.

Ο 61χρονος, που αναμένεται να βρεθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί, συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε διώξεις για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων ασθενών, κατάχρηση ανηλίκων ανίκανων να αντισταθούν, κατάχρηση σε γενετήσιες πράξεις από εργαζόμενο σε νοσοκομείο και σε άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του επικαλούμενος πως κατά την πολύχρονη υπηρεσία του -εργάζεται 33 χρόνια στο νοσοκομείο - δεν έχει δώσει κανέναν δικαίωμα.

Σημειώνεται ότι ο 61χρονος είχε προσέλθει στο πειθαρχικό συμβούλιο του νοσοκομείου, προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για ανάρμοστες πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου σε βάρος ανήλικων παιδιών, έπειτα από τις καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του, και τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων.

Συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι δεν είχαν διακρίνει τέτοιου είδους ανάρμοστες συμπεριφορές, με το υπουργείο Υγείας ωστόσο να τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά.

Τα όσα έχουν καταγγελθεί φαίνεται να έχουν συμβεί στις αρχές Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να διενεργηθεί άμεσα άμεσα ΕΔΕ μετά το τέλος της οποίας ανεστάλησαν τα καθήκοντά του. Η απόφαση της ΕΔΕ και του Πειθαρχικού Συμβουλίου διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε την εντολή διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας η οποία και ολοκληρώθηκε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS