Παίδων «Αγία Σοφία»: Οι γιατροί συγκόλλησαν με επιτυχία το χέρι του 11χρονου που ακρωτηριάστηκε στη Ζάκυνθο

Παίδων «Αγία Σοφία»: Οι γιατροί συγκόλλησαν με επιτυχία το χέρι του 11χρονου που ακρωτηριάστηκε στη Ζάκυνθο

Συγκολλήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», μετά από εννιά ώρες χειρουργείου, το χέρι του 11χρονου από τη Ζάκυνθο, ο οποίος το μεσημέρι του Σαββάτου εκτελώντας αγροτικές εργασίες μαζί με τον πατέρα του στο χωράφι, έβαλε το χέρι του στη φρέζα με αποτέλεσμα να το χάσει. 

Ειδικότερα, το παιδί με μεγάλη αιμορραγία μεταφέρθηκε στο ΝοσοκομείοΖακύνθου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφεραν να σώσουν το χέρι, το οποίο είχε ακρωτηριαστεί από τον ώμο.

Έτσι, το άτυχο αγόρι μεταφέρθηκε με C-130 σε νοσοκομείο της Αθήνα. 

Το μικρό παιδί έφθασε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο στις 16:30 την ίδια ημέρα και σε καλή γενική κατάσταση. Το ακρωτηριασμένο μέλος μεταφέρθηκε ταυτόχρονα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Στις 17:00 εισήλθε στο Χειρουργείο του ΓΝΠΑ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επανασυγκόληση (Αρ) άνω άκρου στο ύψος του άνω τριτημορίου του (Αρ.) βραχιονίου. Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 02:00 ξημερώματα της 13.02.22.

Σημειώνεται πως ο μικρός ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, είναι η πρώτη επιτυχής επανασυγκόλληση άκρου στο ύψος του ώμου σε παιδί στην Ελλάδα. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS