Πανελλαδικές 2021: Μειωμένη ύλη, πιθανή επέκταση του σχολικού έτους και μείωση πασχαλινών διακοπών

Πανελλαδικές 2021: Μειωμένη ύλη, πιθανή επέκταση του σχολικού έτους και μείωση πασχαλινών διακοπών

Η επέκταση του σχολικού έτους και ο περιορισμός των διακοπών του Πάσχα είναι μεταξύ των σεναρίων που μελετά η κυβέρνηση ώστε να καλυφθεί η ύλη των μαθημάτων τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ειδικά μετά την επιβολή του νέου αυστηρού lockdown στην Αττική, και ενώ οι Πανελλαδικές 2021 πλησιάζουν.

Στα παραπάνω σενάρια αναφέρθηκε άλλωστε χθες στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ με αφορμή το νέο αυστηρό lockdown στην Αττική που οδηγεί εκ νέου τους μαθητές στην τηλεκπαίδευση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ερωτηθείς σχετικά μάλιστα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν βλέπει πιθανό το σενάριο για επανάληψη του εξαμήνου ή ολόκληρης της χρονιάς.

«Σίγουρα έχω ζητήσει από την Υπουργό Παιδείας να γίνουν προσαρμογές στο πρόγραμμα και θα υπάρξουν προτάσεις προκειμένου να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε», σημείωσε και συνέχισε αναφέροντας ότι παραμένει οι στόχος «οι πανελλήνιες εξετάσεις να γίνουν κανονικά με μειωμένη ύλη, όπως έγινε και πέρυσι». «Και αυτό είναι το σωστό. Οι μαθητές ήδη γνωρίζουν ποια θα είναι αυτή η μειωμένη ύλη. Και να καλύψουμε την ύλη με όσο το δυνατόν πιο καλό τρόπο. Τονίζω, όμως, ότι εάν δεν είχαμε στη διάθεσή μας το εργαλείο της τηλεκπαίδευσης πιθανώς να σας έδινα μία διαφορετική απάντηση. Αλλά θα γίνουν κάποιες προσαρμογές και νομίζω το καταλαβαίνουν όλοι. Ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, κάποιος περιορισμός των διακοπών του Πάσχα. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία είναι αναμενόμενα», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

Μειώθηκε η εξεταστέα ύλη -Οι αλλαγές
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο μήνα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να μειωθεί η εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ Τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ Τάξης των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) για το σχολικό έτος 2020-2021.

Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές στην εξεταστέα ύλη:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS