Πανελλαδικές 2022: Δείτε τις απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική

Πανελλαδικές 2022: Δείτε τις απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία, Πληροφορική

Με την εξέταση σε τρία μαθήματα συνεχίστηκε σήμερα Τετάρτη οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα εξής μαθήματα: Λατινικά ( Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) και Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληρ/κής).

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα των Λατινικών από την ΟΕΦΕ, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Χημείας από την ΟΕΦΕ, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Πληροφορικής από την ΟΕΦΕ, πατώντας ΕΔΩ.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ απευθύνθηκε για μια ακόμη χρονιά στους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Αγίου Δημητρίου για τον σχολιασμό των θεμάτων.

«Βατά και σχετικά εύκολα», χαρακτήρισε τα θέματα των Λατινικών η φιλόλογος Τζένη Ιακωβίδου - Μανιώτη. Η επιλογή των κειμένων ήταν «πολύ προσεγμένη και κάλυπτε όλη την ύλη». Η αντιστοίχιση στην ερώτηση εισαγωγής ήταν πολύ εύκολη, το ίδιο ισχύει και για την ερώτηση ετυμολογίας Β2, περιγράφει. Οι ασκήσεις της γραμματικής Γ1 και Γ2, με κάποιες εξαιρέσεις, κρίνονται «βατές και αναμενόμενες». Σχετικά με τις συντακτικές παρατηρήσεις, η Δ1α και η Δ1β θεωρούνται επίσης «αναμενόμενες», ενώ η άσκηση Δ2α της μετατροπής των μετοχών σε δευτερεύουσες προτάσεις ήταν πολύ απαιτητική και απευθυνόταν «στους πολύ καλά διαβασμένους».

Επίσης, «βατά» ήταν τα θέματα της Χημείας, επισήμανε η χημικός Ηλιάνα Δαμιανού, προσθέτοντας, ότι «εξετάζεται ένα μεγάλο μέρος της ύλης, χωρίς κάτι ιδιαίτερα δύσκολο». Το ερώτημα Γ3 είναι παρόμοιο με το ερώτημα Γ3 που είχε «πέσει» στις Πανελλαδικές του 2020, ενώ το Δ είναι συνδυαστικό από τρία κεφάλαια της ύλης, εξηγεί η κ. Δαμιανού. Ένας «καλά προετοιμασμένος μαθητής δε θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα», εκτιμά.

Και στο μάθημα της Πληροφορικής τα θέματα ήταν «βατά», σύμφωνα με τον καθηγητή Πληροφορικής, Βαγγέλη Αγγελάκη. Τα ερωτήματα κάλυψαν μεγάλο εύρος της ύλης, ιδιαίτερα της νέας ύλης, αναφέρει συμπληρώνει: Ήταν «κλιμακούμενης δυσκολίας, ειδικά το 3ο και το 4ο ερώτημα».

Αύριο Πέμπτη, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ εξετάζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο-Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία-Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Οι υποψήφιοι των Γενικών λυκείων θα εξεταστούν εκ νέου την Παρασκευή, τελευταία ημέρα, για όσους δεν δίνουν ειδικά μαθήματα. Οι Πανελλαδικές ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου. Επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, με τα μαθήματα Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα για τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ:
Παρασκευή 10/6: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών + Σπουδών Υγείας).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS