Πανελλαδικές 2021 (ΕΠΑΛ): Οι απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά και στην Εκθεση

Πανελλαδικές 2021 (ΕΠΑΛ): Οι απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά και στην Εκθεση

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) στις Πανελλαδικές 2021.

Ο σχολιασμός των θεμάτων από την ΟΕΦΕ:

«Οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. κλήθηκαν σήμερα να απαντήσουν θέματα που αφορούσαν στην ενότητα του «Αθλητισμού», έννοια διδαγμένη κι επίκαιρη. Στο πρώτο μέρος, το μη λογοτεχνικό κείμενο ανήκει στον κειμενικό τύπο του άρθρου και δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες σε ημερήσια εφημερίδα. Στο δεύτερο μέρος, το λογοτεχνικό κείμενο είναι ποίημα του Νίκου Μοσχοβάκου.

Τόσο στο μη λογοτεχνικό όσο και στο λογοτεχνικό μέρος, τέθηκαν αρκετά ερωτήματα θεωρίας σχετικά με την πειθώ, τα σημεία στίξης, συνώνυμες λέξεις κι αφηγηματικούς τρόπους. Στην 3 η δραστηριότητα του μη λογοτεχνικού κειμένου -παραγωγή λόγου- ζητήθηκε να γράψουν άρθρο ενώ στην αντίστοιχη 3 η δραστηριότητα του λογοτεχνικού να χαρακτηρίσουν το ποιητικό υποκείμενο και να καταθέσουν την προσωπική τους άποψη.

Συνολικά τα θέματα απευθύνονται σε καλά προετοιμασμένους μαθητές, οι οποίοι έχουν ασκηθεί κατάλληλα κι αφομοιώσει τη θεωρία στο σύνολό της».

Πανελλαδικές 2021 -ΕΠΑΛ: Οι απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά
Οι προτεινόμενες απαντήσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών, σύμφωνα με την έμπειρη ομάδα των Φροντιστηρίων «Πουκαμισάς», είναι οι εξής:

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 14 Ιουνίου στην «πρεμιέρα» των Πανελλαδικών 2021, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ εξετάστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, με τα θέματα να κρίνονται βατά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ