Αττική Οδός: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.», Βασίλης Χαλκιάς

Αττική Οδός: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.», Βασίλης Χαλκιάς

Η πρώτη αντίδραση μετά το «φιάσκο» με χιλιάδες οδηγούς εγκλωβισμένους

Aπό τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας λειτουργίας της Αττικής Οδού, ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ήρθε η πρώτη παραίτηση μετά το φιάσκο των τελευταίων 24ώρων, που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών στην Αττική Οδό.

Το βράδυ της Τρίτης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας ο Βασίλειος Χαλκιάς υπέβαλε την παραίτησή του αναφέροντας ότι ως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνεται την ανάγκη να διευκολύνει την εταιρεία και να υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις δραματικές συνέπειες που υπήρξαν για τους οδηγούς της Αθήνας εξαιτίας της «κακοκαιρίας Ελπίς».

Ειδικότερα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, υπέβαλε την παραίτησή του.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του: «Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού».

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Αποζημίωση 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο οδηγό - Θα αποδοθούν ευθύνες λέει η κυβέρνηση


Νωρίτερα, η Αττική Οδός έκανε δεκτό το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο έκανε δεκτή η διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής ανήγγειλε την συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα αναλάβει το ζήτημα των κυρώσεων προς την εταιρεία, με βάση τα προβλεπόμενα από τον νόμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείο η Επιτροπή διερευνά άμεσα τις ευθύνες του Παραχωρησιούχου ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αλλά και του Λειτουργού ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ώστε να εισηγηθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την επιβολή των αυστηρών κυρώσεων που προβλέπονται.

«Η τεράστια ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας, επιτάσσει να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις. Και αυτό θα γίνει», δήλωσε σχετικά ο υπουργός.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, νωρίς το πρωί, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγωγή σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού, ενώ προανήγγειλε και την καταβολή αποζημιώσεων στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν.

«Η διαχείριση του δρόμου της Αττικής Οδού με ευθύνη της εταιρείας κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι μέρα σήμερα για να κάνουμε πινγκ πονγκ ευθυνών. Είναι μέρα που πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια απεγκλωβισμού των ανθρώπων. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και θα το κάνει, αλλά και οι ευθύνες άλλων που είχαν εγγυηθεί ότι οι δρόμοι θα μένουν ανοιχτοί, πράγμα που δεν έγινε, κι αυτές θα αποδοθούν», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν το κράτος θα καταθέσει αγωγή, απάντησε πως «ό,τι πρέπει να γίνει, για τις κυρώσεις που πρέπει να αποδοθούν, για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και του οφείλουμε και ηθικώς να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες, αλλά και να αποζημιωθεί, να είστε σίγουροι ότι θα γίνει με όλους τους τρόπους και τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ