Παράθυρο για έκτακτο επίδομα Πάσχα: Τα σενάρια -«Ανοικτό το ενδεχόμενο», λένε Σταϊκούρας, Χατζηδάκης

Παράθυρο για έκτακτο επίδομα Πάσχα: Τα σενάρια -«Ανοικτό το ενδεχόμενο», λένε Σταϊκούρας, Χατζηδάκης

Ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο δώρο Πάσχα σε συνταξιούχους και ευάλωτους πολίτες αφήνουν υπουργοί της κυβέρνησης, εάν ο δημοσιονομικός χώρος που υπάρχει επιτρέψει μια νέα τέτοια παρέμβαση στήριξης προς την κοινωνία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα τα δεδομένα προκειμένου πριν από το Πάσχα να δοθεί μια νέα έκτακτη βοήθεια στα ευάλωτα νοικοκυριά, ύψους 300 ευρώ και όχι 250, όπως συνέβη τα Χριστούγεννα. Σημειώνεται ότι φέτος το Πάσχα πέφτει στις 16 Απριλίου.

Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του έκτακτου δώρου Πάσχα

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, εάν τελικά το ΥΠΟΙΚ ανάψει το «πράσινο» φως για να δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πολίτες, αυτή δεν θα αφορά μόνο ευάλωτους και συνταξιούχους, αλλά δικαιούχοι θα είναι επίσης όσοι λαμβάνουν αναπηρικό επίδομα, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού.

Πρόκειται δηλαδή για 2,3 εκατ. δικαιούχους που θα εισπράξουν συνολικά περίπου 300 εκατ. ευρώ. «Οδηγός» για την εφαρμογή του μέτρου θα αποτελέσει και ο τρόπος που δόθηκε η επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα.

Δηλαδή σχετικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους θα ισχύσει το ανώτατο όριο των 9.600 ευρώ για ετήσιο εισόδημα, δηλαδή για να λάβει κάποιος το επίδομα θα πρέπει να λαμβάνει σύνταξη μέχρι 800 ευρώ μηνιαίως. Παράλληλα, απαιτείται ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 16.800 ευρώ και αξία ακίνητης περιουσίας έως 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με το σχετικό ρεπορτάζ, πιθανότερη ημερομηνία για την καταβολή του έκτακτου δώρου Πάσχα είναι η 7η Απριλίου, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε όλα τα ενδεχόμενα αυτή τη στιγμή είναι ανοικτά.

Τι λένε υπουργοί της κυβέρνησης για το έκτακτο δώρο Πάσχα

Πάντως, υπουργοί της κυβέρνησης φαίνονται θετικοί στο ενδεχόμενο να δοθεί η έκτακτη ενίσχυση στους πολίτες, εάν ο δημοσιονομικός χώρος που θα προκύψει είναι τέτοιος που θα επιτρέψει την εφαρμογή του μέτρου.

Ερωτηθείς σχετικά με το έκτακτο δώρο Πάσχα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προ ημερών είχε αφήσει ένα ανοιχτό «παράθυρο» μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Όπως φαίνεται, αρχίζει και δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσφατες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός, ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία», είχε πει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του.

Στο θέμα αναφέρθηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης υποστηρίζοντας ότι αποτελεί επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει το μέτρο, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για τελικές αποφάσεις.

«Εμείς εξαντλούμε πάντοτε τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και στο πλαίσιο της ανάγκης η χώρα να προχωρήσει σταθερά, σοβαρά, να πάρει την επενδυτική βαθμίδα και να μην τα τινάξουμε στον αέρα, δεν είμαστε του δώστε τα όλα, βλέπουμε πως εξελίσσεται ο προϋπολογισμός», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε πως «το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα θα κινηθούμε. Αλλά είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε τώρα για αυτό. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα » .

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ