Παρέμβαση Κεραμέως για τον ξυλοδαρμό μαθητή στο Βύρωνα: Θα είμαστε αμείλικτοι στη βία

Παρέμβαση Κεραμέως για τον ξυλοδαρμό μαθητή στο Βύρωνα: Θα είμαστε αμείλικτοι στη βία

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα το πρόσφατο κρούσμα σχολικής βίας, με τον άγριο ξυλοδαρμό μαθητή σε σχολείο στο Βύρωνα.

Στην υπόθεση παρενέβη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία με ανάρτησή της στο Twitter σημείωσε ότι «η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα».

 


 

Ενώ η κα. Κεραμέως τόνισε πως «Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος».

 


 

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος μαθητής λυκείου θύμα άγριου ξυλοδαρμού μέσα στο σχολείο του στον Βύρωνα από συμμαθητές του και εξωσχολικούς.

Ο 17χρονος προσπάθησε να υπερασπιστεί την αδελφή του, η οποία δεχόταν καθημερινά bullying.

«Mε χτυπούσαν άγρια, αλύπητα, με μίσος, το κάνανε για να με τελειώσουν. Εγώ προσπάθησα να αμυνθώ, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έτρωγα ξύλο από 17 άτομα», δηλώνει ο μαθητής λυκείου στην κάμερα του Star.

Ο νεαρός μαθητής προσπάθησε να μιλήσει με ένα από τα παιδιά που έκαναν bullying στην μικρότερη αδελφή του ζητώντας του να σταματήσουν και εκείνοι όχι μόνο δεν το έκαναν, αλλά του επιτέθηκαν άγρια μέσα στο σχολείο.

«Με περίμεναν 17 άτομα και άρχισαν να με χτυπούν, να με γρονθοκοπούν και να με κλωτσούν για ενάμιση λεπτό με ασταμάτητες μπουνιές και κλωτσιές». Η αδελφή του προσπάθησε μάταια να τον βοηθήσει, αλλά ένα άλλο παιδί την κράτησε και την χτύπησε στο κεφάλι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS