Παρέμβαση Βορίδη για την κακοποίηση γαϊδουριού στη Ζίτσα: Παύεται από το καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος

Παρέμβαση Βορίδη για την κακοποίηση γαϊδουριού στη Ζίτσα: Παύεται από το καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό βασανισμού όνου που σημειώθηκε στις 27 Αυγούστου στον Δήμο Ζίτσας και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο συλληφθείς που φέρεται να έχει τελέσει την πράξη είναι Αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας, ζήτησε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία.

Μετά την παρέμβαση Βορίδη και τον σάλο που προκλήθηκε από τον βασανισμό του ζώου, ο Δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε την παύση του αντιδημάρχου από τα καθήκοντά του.

Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε νομοθετήσει τη μετατροπή της κακοποίησης και βασανισμού ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα με διάταξη την οποία υπερψήφισαν όλα, ανεξαιρέτως, τα κόμματα της Βουλής.

Τι συνέβη

Συγκεκριμένα, ένας οδηγός αγροτικού αυτοκινήτου έσερνε για πολλά μέτρα έναν γάιδαρο στην περιοχή των Ιωαννίνων . Στο πέρασμα από τον κεντρικό δρόμο του χωριού έμενε μία κατακόκκινη γραμμή από τα αίματα που φέρονται έτρεχαν από το ζώο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου σταμάτησε μόνο όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με άλλους κατοίκους, οι οποίοι αντέδρασαν στον αποτρόπαιο θέαμα.

Το γαϊδουράκι αποκαμωμένο και γεμάτο πληγές αφέθηκε στην άκρη του δρόμου με τον ίδιο να ισχυρίζεται στους κατοίκους που βρέθηκαν στο σημείο ότι δεν είχε αντιληφθεί πως έσερνε το ζώο. Παράλληλα, για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία έφτασε στο χωριό και φιλοζωικές οργανώσεις.

Ο οδηγός του αγροτικού ήταν αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας

Τελικά, ο άνθρωπος που οδηγούσε το αγροτικό και έσερνε για πολλά μέτρα τον αποκαμωμένο γάιδαρο, ήταν ο αντιδήμαρχος του δήμου Ζίτσας, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή από τις Αρχές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 63χρονος που φέρεται να κακοποίησε το γαϊδούρι, του οποίου η τύχη αγνοείται, καθώς το είχε δεμένο και το έσερνε από την καρότσα του αγροτικού του αυτοκινήτου συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση για την υπόθεση, ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι ήταν ατύχημα και δεν είχε κακές προθέσεις για το ζώο του.

Τι είπε το φιλοζωικό σωματείο Ιωαννίνων για το περιστατικό

Θέση για το αποτρόπαιο περιστατικό πήρε και το φιλοζωικό σωματείο Ιωαννίνων Κι.Δι.Ζω.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το φιλοζωικό σωματείο Ιωαννίνων Κι.Δι.Ζω. μέλη του οποίου βρέθηκαν στο Γραμμένο, «ψάχναμε το δύστυχο ζώο για ώρες μήπως και σταθεί δυνατό να το σώσουμε.. Αντ΄αυτού βρήκαμε σπλάχνα από μεγάλο ζώο στην καρότσα του αγροτικού οχήματος να κατασπαράσσονται από πολλά εξαθλιωμένα σκυλιά έξω από τον στάβλο του».

Τα σπλάχνα έχουν μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία ενώ η έρευνα της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του χωριού ήταν τεράστια όπως και η κινητοποίηση που έκαναν για να σωθεί το γαϊδουράκι από την βάναυση κακοποίηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ