ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Από τη νοσηλεύτρια μητέρα του κόλλησε κορωνοϊό ο 9χρονος που μπήκε στην εντατική

Συνεχίζει να δίνει μάχη ενάντια στον κορωνοϊό ο 9χρονος από την Πάτρα που εισήχθη στη ΜΕΘ με βαριά πνευμονία.

Το παιδί μέχρι χθες ήταν εμπύρετο, είχε αποφύγει ωστόσο τη διασωλήνωση και του χορηγούνταν οξυγόνο για να διευκολυνθεί η αναπνοή του. Όπως ανέφερε το Mega, επικαλούμενο τους θεράποντες γιατρούς, πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα που ο κορωνοϊός προκάλεσε βαριά πνευμονία σε ανήλικο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του 9χρονου, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», είχε διαγνωστεί θετική στο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού, με αποτέλεσμα, όπως λένε, να κολλήσει τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.

«Της συζύγου ήταν ο μεταλλαγμένος ιός, άρα κι εμείς από τη σύζυγο κολλήσαμε, άρα από αυτόν θα είναι», είχε δηλώσει στο Mega ο σύζυγός της.

«Εγώ, όχι, δεν είχα εμβολιαστεί. Δεν είχα προλάβει, δεν είχα μπει στη λίστα για να εμβολιαστώ. Είπα θα το κάνω αργότερα. Είπα δεν θα το κάνω τώρα, θα το κάνω αργότερα. Δεν ήμουν αρνητική», είχε δηλώσει η μητέρα.
Σημειώνεται ότι παρόλο που τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας νόσησαν ελαφριά, ο 9χρονος παρουσίασε υψηλό πυρετό από την περασμένη Τετάρτη και πέντε μέρες μετά εισήχθη στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις το 44% των εργαζομένων από τους 1.300 συνολικά έχουν εμβολιαστεί στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κοντά στο 60%, όπως δήλωσε χθες ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας, Γιάννης Καρβέλης, αναφέροντας μάλιστα ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Σημειώνεται επίσης ότι χθες στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας εντοπίστηκαν 82 κρούσματα κορωνοϊού, με τους ειδικούς να κρούουν κώδωνα κινδύνου.

«Η Πάτρα θέλει προσοχή, παρουσιάζει αύξηση 94%, με 300 ενεργά κρούσματα και αύξηση νοσηλειών. Δυστυχώς, κάποια περιστατικά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Υπάρχει δυσπιστία που γεννούν ψευδείς ειδήσεις ή η υπερβολική επιστημονική ανησυχία και κάποιοι δεν εμβολιάζονται», είπε χαρακτηριστικά ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας χθες το μεσημέρι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS