Πάτρα: Γιατί κατηγορείται ο γιος μέλους της 17Ν και άλλοι 6 αντιεξουσιαστές -Βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά

Πάτρα: Γιατί κατηγορείται ο γιος μέλους της 17Ν και άλλοι 6 αντιεξουσιαστές -Βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικά

Δεν είναι συνεργάσιμοι με τις αρχές οι 7 συλληφθέντες αντιεξουσιαστές στην Πάτρα, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο γιος καταδικασθέντα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.

Στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, έγιναν έφοδοι σε τουλάχιστον 8 σπίτια.

Συνελήφθησαν 6 άνδρες και μία γυναίκα, άπαντες ελληνικής υπηκοότητας, κατηγορούμενοι για ληστείες σε τρεις τράπεζες, τρία υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και ένα σούπερ μάρκετ όλα στην Πάτρα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο γιος του «Στέλιου» της 17Ν, Κώστα Καρατσώλη, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στις ληστείες μαζί με ένα άτομο ακόμη.

Η δράση των συλληφθέντων εντοπίζεται από τον Ιούλιο του 2020 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2022.

Η δράση της οργάνωσης

Θεωρούνται επίσης ύποπτοι για χτυπήματα σε αστυνομικούς στόχους πρόσφατα στην Πάτρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ένα άτομο έχει ταυτοποιηθεί μέσω DNΑ για συμμετοχή σε ληστεία. Η οργάνωση έκλεβε μοτοσικλέτες τις οποίες χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες ενώ παράλληλα είχαν ασυρμάτους τους οποίους συντόνιζαν με την συχνότητα της ΕΛ.ΑΣ για να γνωρίζουν τις κινήσεις της.

Στις εφόδους οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν:

  • 18 κιλά κάνναβης
  • δύο πιστόλια
  • περούκες που φορούσαν για μεταμφιέσεις
  • 250 γραμμάρια C4
  • 90 δενδρυλια
  • υπολογιστές
  • χρηματικά ποσά

Ποιος είναι ο «Στέλιος» της 17Ν

Ο 57χρονος σήμερα πατέρας του ενός συλληφθέντος, Κώστας Καρατσώλης, είχε καταδικαστεί σε 17 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη. Αποφυλακίστηκε το 2010.

Ο «Στέλιος» στη δίκη της «17Ν» είχε υποστηρίξει ότι στρατολογήθηκε το 1988 από τον Ηρακλή Κωστάρη σε μια συνάντηση που είχε κανονίσει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό. Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που του διάλεξαν το ψευδώνυμο «Στέλιος». Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του. Ομολόγησε τη συμμετοχή του σε τέσσερις ενέργειες, για τις οποίες έχει αναληφθεί η ευθύνη από την οργάνωση.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει σχηματισθεί δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, ναρκωτικά, παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες, καθώς είχαν στην κατοχή τους ασυρμάτους συντονισμένους στις συχνότητες της αστυνομίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS