Πάτρα: Η Τζωρτζίνα φοβόταν ότι θα την σκοτώσει η μαμά της - Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις μέσα από τις ζωγραφιές της 9χρονης

Πάτρα: Η Τζωρτζίνα φοβόταν ότι θα την σκοτώσει η μαμά της - Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις μέσα από τις ζωγραφιές της 9χρονης

Την εκτίμηση ότι η Τζωρτζίνα φοβόταν ότι θα πεθάνει, εξέφρασε η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή. Όπως είπε μάλιστα, επειδή τα παιδιά δεν μπορούν να εκφράσουν με λέξεις αυτά που νιώθουν, το κάνουν μέσα από τις ζωγραφιές τους.

«Τα παιδιά αισθάνονται το θάνατο πολύ πιο βαθιά από ό,τι εμείς, ίσως γιατί δεν τον έχουν απομυθοποιήσει» είπε η παιδοψυχολόγος, η οποία τόνισε πως «μέσα από τα μάτια της Τζωρτζίνας στις ζωγραφιές καταλάβαμε ότι ήθελε να δείξει κάτι. 

Η ζωγραφιά με το μαύρο κεφάλι της μητέρας της υποδήλωσε ότι φοβόταν ότι θα πεθάνει. Ήταν ένα πολύ δυναμικό παιδί, έτρεχε, έπαιζε, χόρευε». Η ίδια υπογράμμισε ότι «όταν ένα παιδί είναι φοβισμένο στο περιβάλλον του, αυτό είναι εν δυνάμει κακοποίηση. Θάνατος σε ένα παιδί είναι οτιδήποτε απειλεί την ψυχική του υγεία».

Στο μεταξύ, με επιστολή του προς τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ζήτησε να γίνει πειθαρχικός έλεγχος για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα που πιθανώς τελέστηκαν από τους πρώτους ιατροδικαστές οι οποίοι είχαν κληθεί να εξηγήσουν τους ξαφνικούς θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας Δασκαλάκη. Υπενθυμίζεται ότι η ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας έχει κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε βάρος και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας. Η 33χρονη θα καταθέσει υπόμνημα με έγγραφες εξηγήσεις την ερχόμενη Δευτέρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS