Πάτρα: Καίνε τη Ρούλα Πισπιρίγκου οι καταθέσεις των γιατρών του Καραμανδάνειου – Το μαρτύριο που έζησε η Τζωρτζίνα

Πάτρα: Καίνε τη Ρούλα Πισπιρίγκου οι καταθέσεις των γιατρών του Καραμανδάνειου – Το μαρτύριο που έζησε η Τζωρτζίνα

Καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου οι καταθέσεις των γιατρών του Καραμανδάνειου νοσοκομείου της Πάτρας, όπου νοσηλευόταν η 9χρονη Μαλένα.

Την αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο οποίος ανέφερε ότι ένας από τους γιατρούς του νοσοκομείου «φωτογράφισε» την Πισπιρίγκου για την αφαίρεση του ρινικού οξυγόνου από τη Τζωρτζίνα.Οι αρχές έχουν λάβει τέσσερις κρίσιμες καταθέσεις από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο.Πρόκειται για τρεις γιατρούς και μία νοσηλεύτρια. Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες τους, στις 11 Απριλίου του 2021 η Τζωρτζίνα, που μέχρι τότε ήταν υγιής, μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας υπέστη την «περίεργη» ανακοπή.

Καίνε την Πισπιρίγκου οι γιατροί

Οι καταθέσεις των νοσοκομειακών είναι αποκαλυπτικές για τη συμπεριφορά της Πισπιρίγκου τις δραματικές εκείνες ώρες για το ίδιο της το παιδί. Η μία γιατρός ανέφερε ότι η 33χρονη «μας χτύπησε με ράθυμο τρόπο την πόρτα στο γραφείο». «Σαν να ακούγεται το οξύμετρο», μας είπε. Μια άλλη ανέφερε ότι τους είπε: «Σφυρίζει το οξύμετρο».

Οι γιατροί πήγαν στο δωμάτιο και βρήκαν την Τζωρτζίνα ωχρή και χωρίς σφυγμό. Το κορίτσι δεν ανταποκρινόταν. Αυτό που είναι το καθοριστικό στοιχείο, είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, είναι ότι η γιατρός είδε την Τζωρτζίνα στη μέση του κρεβατιού, σε πλάγια θέση και χωρίς το ρινικό οξυγόνο.

Όπως σημείωσε και η Ράνια Τζίμα, το ρινικό οξυγόνο δεν αφαιρείται εύκολα.

Η υπεύθυνη γιατρός ρώτησε τη Ρούλα Πισπιρίγκου πώς βρέθηκε το παιδί σε αυτή τη θέση και εκείνη της απάντησε ότι έκανε ένα ξαφνικό τίναγμα. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος σημείωσε ότι το ίδιο είχε πει και για τον θάνατο της Μαλένας.

Επίσης, η νοσηλεύτρια που κλήθηκε με το κουδούνι (κάτι που χρησιμοποιείται μόνο για απλά αιτήματα) δήλωσε ότι βρήκε την Τζωρτζίνα αναίσθητη και χωρίς το οξύμετρο.

Συνολικά στη δικογραφία υπάρχουν 15 καταθέσεις γιατρών από το Καραμανδάνειο που τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν εξηγείται η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα.

Λίγα μόλις 24ωρα από τη δημοσιοποίηση των συνομιλιών της Ρούλας Πισπιρίγκου με το Μάνο Δασκαλάκη όπου το ζευγάρι φαίνεται να διαπληκτίζεται έντονα, να ανταλλάσσει σκληρά λόγια ενώ λόγος γίνεται και για απόπειρα αυτοκτονίας της Ρούλας, ο Μάνος δίνει τη δική του απάντηση.

Στα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει Ρούλα και Μάνος μέσω Viber και που έφερε στο «φως» η εφημερίδα ΜΠΑΜ την Κυριακή, αίσθηση προκάλεσε ένα μήνυμα του Δασκαλάκη στο οποίο κάνει λόγο για «απώλειες», κάθε φορά που χώριζαν: «Τι θα γίνει τώρα, θα έχουμε από μια απώλεια, κάθε φορά που φεύγω από το σπίτι;», είχε γράψει συγκεκριμένα στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης θέλησε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοούσε, καθώς δημιούργησε ερωτήματα για το αν αναφερόταν στους θανάτους των κοριτσιών. Όπως είπε ο Πέτρος Κουσουλός στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο οποίος επικοινώνησε με τον πατέρα των παιδιών, ο Μάνος ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη ατάκα αφορούσε την απόπειρα αυτοκτονίας που απειλούσε ότι θα κάνει η Ρούλα και όχι τις απώλειες των κοριτσιών.

Ισχυρίστηκε ότι στον τελευταίο μεγάλο καβγά που είχε το ζευγάρι, είχε ήδη «χαθεί» η Ίριδα και φοβόταν ότι θα είχαν και δεύτερη απώλεια, αν η Ρούλα έκανε πράξη την απειλή της και έδινε τέλος στη ζωή της.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δε συνδέει την εν λόγω επικοινωνία με τον θάνατο της Μαλένας ούτε, φυσικά, με την Τζωρτζίνα, αφού εκείνη την περίοδο ήταν ακόμη ζωντανή και νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Την εκδοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τα μηνύματα που προδίδουν τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη μετέφερε ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένες διαδικτυακές στιχομυθίες δεν αποτελούν κατηγορία για την Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Στα συγκεκριμένα μηνύματα δε βλέπω τίποτα που να συνδέεται άμεσα με το κατηγορητήριο. Υπάρχει μια περιρέουσα ατμόσφαιρα με το ζευγάρι τότε, ωστόσο, ήταν και η καραντίνα το διάστημα εκείνο. Βρέθηκαν εγκλωβισμένοι κάτω από την ίδια στέγη και ήρθαν σε σύγκρουση, όπως τόσα άλλα ζευγάρια», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Από την αρχή που ξεκίνησε η στάση της απέναντι στο κατηγορητήριο, η κ. Πισπιρίγκου έχει καταθέσει στις Αρχές ότι είχε διαρκή σκαμπανεβάσματα με τον σύζυγό της τα τελευταία δύο χρόνια», κατέληξε ο δικηγόρος, απαντώντας για τις αντιφάσεις της Ρούλας σε όσα έλεγε για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη.

Πάτρα: Παύθηκε η κοινωνική λειτουργός που είχε ερευνήσει καταγγελία κακοποίησης της Τζωρτζίνας

Με απόφαση του δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, παύθηκε το πρωί της Δευτέρας από τα καθήκοντά της η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας, Δια βίου μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Η εν λόγω διευθύντρια ελέγχεται πειθαρχικά από τον Δήμο για τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις παραβίασης της αρχής της αμεροληψίας πειθαρχικού οργάνου και για αδικαιολόγητες απουσίες από την υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται δε, ότι πρόκειται για την κοινωνική λειτουργό που είχε ερευνήσει καταγγελία περί κακοποίησης της 10μηνης τότε (2014) Τζωρτζίνας, κόρης του ζεύγους Δασκαλάκη και δεν είχε εντοπίσει κάτι επιλήψιμο.

Δηλητηριάστηκε με κεταμίνη και η Μαλένα;

Κοντά στη λύση του μυστηρίου με τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα βρίσκονται οι Αρχές.

Οι αλλοιώσεις στο ήπαρ τόσο της Τζωρτζίνας όσο και της Μαλένας, δείχνουν ότι και τα δύο παιδιά δηλητηριάστηκαν πιθανότατα με την ίδια ουσία, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση της Τζωρτζίνας η ποσότητα της κεταμίνης ήταν τεράστια και οδήγησε στον θάνατό της άμεσα, ενώ στη Μαλένα η ποσότητα της ουσίας ήταν πολύ μικρότερη, με αποτέλεσμα να πέσει σε βύθιση και να ξεψυχήσει σε περίπου μιάμιση ώρα.

Αποτέλεσμα αυτού, ο οργανισμός της Μαλένας να προλάβει να μεταβολίσει την ουσία που της χορηγήθηκε, με αποτέλεσμα να μην ανιχνευτεί στις τοξικολογικές εξετάσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS