Πάτρα: Πόλεμος και εκατέρωθεν «πυρά» μεταξύ ιατροδικαστή και παθολογοανατόμου της Ίριδας - Πώς «άναψε» η κόντρα

Πάτρα: Πόλεμος και εκατέρωθεν «πυρά» μεταξύ ιατροδικαστή και παθολογοανατόμου της Ίριδας - Πώς «άναψε» η κόντρα

Στο δημόσιο διάλογο έχει πλέον μεταφερθεί η κόντρα μεταξύ της παθολογοανατόμου, Αντιγόνης Μητσέλου και της ιατροδικαστή, Αγγελικής Τσιόλα μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών για την αιτία θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας από την Πάτρα.

Θυμίζουμε πως την Τρίτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, γνωστοποίησε την πρόθεσή του για πειθαρχική έρευνα με στόχο να ελεγχθεί η ορθότητα των αναφορών και των εκθέσεων των ιατροδικαστών που χειρίστηκαν τις υποθέσεις των δύο παιδιών.

«Δεν ενημερώθηκα για το πανάκι και τις αμιχές στο πρόσωπό της»

Για τα αποτελέσματα του τελικού πορίσματος Μαλένας και Ίριδας μίλησε η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου, η οποία είχε εξετάσει πρώτη τα όργανα της Ίριδας.

Ειδικότερα, η ίδια αναφερόμενη στο συμπέρασμα του πορίσματος αναφέρει ότι «η αγενεσία φλεβόκομβου είναι συμπέρασμα παθολογοανατόμου, δεν είναι συμπέρασμα ιατροδικαστή. Ο παθολογοανατόμος είναι μορφολόγος. Βλέπει ευρήματα στο μικροσκόπιο από τα όργανα που του έχουν στείλει και από τα όργανα που έχει εξετάσει».

Μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή LiveNews, τόνισε πως ο ιατροδικαστής είναι αυτός που αναλαμβάνει να στοιχειοθετήσει τα ευρήματα που έχει μαζί με τα ευρήματα του παθολογοανατόμου. «Εάν η κυρία Τσιόλα δεν μπόρεσε ποτέ να στοιχειοθετήσει αυτά τα ευρήματα δεν είναι δικό μου θέμα. Είναι δικό της» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η παθολογοανατόμος είχε κάνει λόγο για ασφυξία και επισημαίνει πως οι ιατροδικαστές Καρακούκης – Καλόγρηας συμφώνησαν με τα δικά της ευρήματα. «Τον ασφυκτικό θάνατο τον έχω περιγράψει στην έκθεσή μου. Υπάρχουν ευρήματα στον εγκέφαλο, στο μυοκάρδιο και τους πνεύμονες τα οποία έχω αναφέρει αναλυτικά. Εγώ ως παθολογοανατόμος δεν μπορώ να γράψω ασφυξία. Την αιτία θανάτου την γράφει ο ιατροδικαστής, όχι ο παθολογοανατόμος» συμπληρώνει.

Αναφέρει επίσης πως ενημερώθηκε για το ματωμένο πανάκι και τις αμυχές στο στόμα και τη μύτη του μωρού από την τηλεόραση. Τέλος, η παθολογοανατόμος δήλωσε πως δεν έχει κληθεί έως τώρα για να καταθέσει.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS