Πάτρα: Κενοτοπιώδης εκφύλιση ηπατικών κυττάρων, το πόρισμα για τη Μαλένα - Τι αναφέρει ο γιατρός της

Πάτρα: Κενοτοπιώδης εκφύλιση ηπατικών κυττάρων, το πόρισμα για τη Μαλένα - Τι αναφέρει ο γιατρός της

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» μίλησε ο δικηγόρος του παθολογοανατόμου της μικρής Μαλένας, Γ. Μαντζουράνης, αναφορικά με το περιεχόμενο της ιστοπαθολογικής εξέτασης για το αδικοχαμένο παιδί, στην υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Ο κ. Αγαπητός έλαβε το 2019, τον Ιούλιο, σπλάχνα. Από τα ευρήματα που του έστειλε η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών διαπίστωσε εκτεταμένη κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων. Έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση. Αυτή την ιστολογική έκθεση έστειλε στην αρχή που του έδωσε την εντολή να κάνει ιστοπαθολογική εξέταση. Από αυτό το έγγραφο, κάποιος μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει. Ο παθολογοανατόμος διαπιστώνει τα ευρήματα της ιστοπαθολογικής εξέτασης, γράφει την έκθεσή του, και η ιατροδικαστική υπηρεσία χαρακτηρίζει τα ευρήματα με τους όρους της ιατροδικαστικής επιστήμης», εξήγησε ο κ. Μαντζουράνης.

«Ο παθολογοανατόμος δεν προσδιορίζει την αιτία του θανάτου. Έμαθε εκ των υστέρων για την έκθεση της κ. Τσάκωνα. Οι ιατροδικαστές θα πρέπει να διαβάζουν ορθά και να αξιολογούν ορθά την ιστοπαθολογική εξέταση. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται τέτοια προβλήματα», συνέχισε ο ίδιος.

«Ο κ. Αγαπητός εμμένει στα όσα έχει γράψει και θα τα επαναλάβει ενώπιον των αρχών αν κληθεί. Εμείς δε δεχόμαστε ούτε απειλές, ούτε υποδείξεις, ούτε εκφοβιζόμαστε», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Μαντζουράνης.

«Και να υπήρχε ηπατική ανεπάρκεια δεν σκοτώνει το παιδί»

Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις του ογκολόγου που είχε εξετάσει τη Μαλένα. Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» αναφορικά με τις τελευταίες ώρες του παιδιού στο νοσοκομείο.

Ερωτηθείς για τη Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει πως δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί πως θα έκανε κάτι τέτοιο στα παιδιά της. «Δεν έκανε κιχ αυτό το παιδί, δεν ακούστηκε η φωνούλα του, αυτά ήταν τα ερωτήματά μου στον ανακριτή. Θα ήθελα να έχω μια κάμερα να δω πώς πέθανε» λέει.

Αναφορικά με τον ασφυκτικό θάνατο και κατά πόσο εκτιμά πως συνέβη, ο γιατρός απαντά πως δεν μπορεί να ξέρει τι μπορεί να εξελίχθηκε σε αυτό το διάστημα που πέθανε το παιδί, αν δεν έχει κάποια μαρτυρία ή ένα βίντεο.

«Εγώ το παιδί το είδα τελευταία φορά στο διάδρομο, τρεις ώρες πριν το θάνατό του και έτρωγε σουβλάκια» αποκαλύπτει.

Σχετικά με τον αποκλεισμό της ηπατικής ανεπάρκειας ως αιτία θανάτου ο γιατρός εξηγεί πως και να υπήρχε το πρόβλημα αυτό, δεν σκοτώνει και ξεκαθάρισε πως κλινικα, εργαστηριακά αιματολογικά δεν φαινόταν η ηπατική ανεπάρκεια.

«Στην εντολή προς την ιατροδικαστή που έδωσα να γίνει νεκροτομή έγραψα “πιθανή αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς”» επισήμανε.

Τέλος, ο ογκολόγος ξεκαθάρισε πως ως προσωπικός γιατρός του παιδιού και διευθυντής, εάν του περνούσε μια υποψία δεν θα άφηνε τον οποιονδήποτε μαζί με το παιδί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS