Πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια στη συγκέντρωση των εποχικών πυροσβεστών

Πέντε προσαγωγές για τα επεισόδια στη συγκέντρωση των εποχικών πυροσβεστών

Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στη λεωφόρο Κηφισίας, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το μεσημέρι περίπου 600 άτομα είχαν αποχωρήσει, ενώ όσοι όσοι απέμειναν κατέλαβαν το οδόστρωμα της λεωφόρου Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.

episodia purosbestiki 1

episodia purosbestiki 2

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, ο αστυνομικός διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για να μην παρεμποδιστεί η μετακίνηση των πολιτών - ασθενών στα παρακείμενα νοσηλευτικά ιδρύματα (Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ και Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

Οπως επισημαίνει η ΓΑΔΑ, οι συγκεντρωμένοι, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και προχώρησαν σε αλλεπάλληλες -τουλάχιστον δέκα- μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Κηφισίας, με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος. Οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το ειδικό όχημα, απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κηφισίας.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα όσα έγιναν στη συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS