Πέτρος Φιλιππίδης: «Είμαι θύμα αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας»

Πέτρος Φιλιππίδης: «Είμαι θύμα αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας»

Αρνήθηκε κάθε κατηγορία ο Πέτρος Φιλιππίδης που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες. Στο απολογητικό του υπόμνημα ο ηθοποιός δίνει τις δικές του απαντήσεις απέναντι στις κατηγορίες της δίωξης.

Ειδικότερα ο ηθοποιός δηλώνει θύμα μιας «αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας, από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι».

Ο ηθοποιός, που κατηγορείται πλέον, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, για ένα βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα που αποκαλύπτει η Realnews, αρνείται τα όσα του αποδίδονται.

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και στη γενετήσια ελευθερία…», επισημαίνει.

Στο υπόμνημά του, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης απαντά σε όλες τις εις βάρος του καταγγελίες, ακόμα και σε εκείνες για τις οποίες ο εισαγγελέας δεν του άσκησε δίωξη λόγω παραγραφής των περιγραφόμενων αδικημάτων, όπως στις περιπτώσεις των γνωστών ηθοποιών Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και Λένας Δροσάκη. Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, εγκαλεί τον εισαγγελικό λειτουργό πως τις συμπεριέλαβε, αν και ποινικά μη αξιόλογες, στη δικογραφία ως «ενισχυτή» για να επιβαρυνθεί η θέση του:

«Οι λοιπές καταγγελίες αποτελούν, εμμέσως πλην σαφώς, λόγω της συνένωσής τους σε μία δικογραφία, μομφές σε βάρος του προσώπου μου, οι οποίες, πέραν του ότι δεν είναι ποινικώς αξιόλογες, με προσβάλλουν κατάφωρα…», υποστηρίζει ο Π. Φιλιππίδης.

Ωστόσο, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, δεν έπεισε τον εισαγγελικό λειτουργό και η δικογραφία έχει πλέον διαβιβαστεί στην ανάκριση για τα περαιτέρω.

Τι λέει για την καταγγελία του βιασμού
Η πιο βαριά από τις τρεις πράξεις που του αποδίδονται είναι αυτή του βιασμού το 2008. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η καταγγέλλουσα, κόρη ηθοποιού που συνεργαζόταν και την οποία, χάρη στη μητέρα της, βοήθησε να μπει στη δραματική σχολή, «είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική… Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δεν της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα.

Αντιθέτως, εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση τόσο εμένα όσο και τη σύζυγό μου. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του έτους 2008 που βρισκόμουν σε καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά μου και φιλική παρέα, η καταγγέλλουσα με καλούσε στο τηλέφωνο ακατάλληλες ώρες με επιμονή μέχρι να της απαντήσω, “θέλοντας απλώς να με ακούσει”, όπως η ίδια έλεγε χαρακτηριστικά. Αυτό με έφερνε σε τρομερά άβολη θέση και επανειλημμένως είχα διαπληκτιστεί εξαιτίας αυτού με τη σύζυγό μου…

«Είχα σχέση με την Παπαχαραλάμπους και το γνώριζε και η σύζυγος μου»
Την ίδια ώρα ο πρωταγωνιστής -στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού- επιχειρεί να καταρρίψει το κατηγορητήριο υποστηρίζοντας πως επί 6 μήνες είχε σχέση με την Παπαχαραλάμπους για την οποία μάλιστα γνώριζαν πολλοί και μεταξύ αυτών και η σύζυγός του.

Συμπληρώνει, μάλιστα, πως η ίδια έχει εκδικητικά κίνητρα γι’ αυτόν τον κατηγορεί τόσα χρόνια μετά.

Αναλυτικά, όσα υποστήριξε για τη σχέση του με την Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους:

«Η γνωριμία μου με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2000. Αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια πολύ έντονη έλξη και ήδη πριν ξεκινήσουν οι πρόβες για τη θεατρική παράσταση ‘Οι ηλίθιοι’ στο θέατρο Βρετάνια τη σεζόν 2000 -2001, είχε ξεκινήσει μεταξύ μας ερωτική σχέση, η οποία διήρκεσε περίπου έξι μήνες.

Συvευρεθήκαμε για πρώτη φορά πριν από την έναρξη των προβών. Είναι καθ’ όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι, κατά την διάρκεια των προβών στο θέατρο, την απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Ήδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση.

Τη σχέση μας αυτή βέβαια επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου μου, η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά» αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ