Πιερρακάκης: Διαθέσιμη δωρεάν  η εφαρμογή για τον έλεγχο των covid pass στην εστίαση-Πως θα λειτουργεί

Πιερρακάκης: Διαθέσιμη δωρεάν η εφαρμογή για τον έλεγχο των covid pass στην εστίαση-Πως θα λειτουργεί

Στις 15 Ιουλίου, τη μέρα που θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για την εστίαση, θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για τον έλεγχο των πιστοποιητικών, σύμφωνα με τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο υπουργός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργεί η εφαρμογή που θα πρέπει να έχουν όλα τα καταστήματα της εστίασης. Η κεντρική ιδέα είναι να διαβάζει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό για να γίνεται η ταυτοποίηση.

Ο κ. Πειρρακάκης τόνισε ότι η εφαρμογή, που θα είναι δωρεάν διαθέσιμη σε κινητά ή τάμπλετ όλων των λογισμικών, θα ελέγχει αν ένας πολίτης έχει εμβολιαστεί, έχει υποβληθεί σε τεστ pcr ή Rapid και έχει βγει αρνητικό ή έχει νοσήσει.

«Αυτός που θα ελέγχει στα καταστήματα θα περνάει την εφαρμογή είτε πάνω από το έγγραφο πιστοποιητικό είτε πάνω από το κινητό του πελάτη και θα βγαίνει μια σήμανση με τρία χρώματα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όταν η εφαρμογή βγάζει πράσινο χρώμα πράσινο σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ή έχει νοσήσει. Σε περίπτωση που η εφαρμογή δείξει κίτρινο σημαίνει ότι ο πολίτης έχει βεβαίωση αρνητικού τεστ. Αντίθετα αν το χρώμα είναι κόκκινο σημαίνει ότι το έγγραφο δεν είναι έγκυρο.

Πώς θα λάβουν τα Voucher των 150 ευρώ οι νέοι
Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για τα voucher των 150 ευρώ που δίνει η κυβέρνηση στους νέους 18-25 που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν. Τόνισε ότι η διαδικασία είναι ιδιαίτερα εύκολη. Θα χρειαστεί να κάνουν απλά μια αίτηση στο gov.gr με τους κωδικούς της εφορίας.

«Την επόμενη εργάσιμη μέρα θα λαμβάνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα έχει φορτωθεί με 150 ευρώ, την οποία κανείς θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία εμπόρων. Η ιδέα είναι η κάρτα να είναι στο τηλέφωνο» πρόσθεσε, λέγοντας ότι αυτό θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου.

Πάνω από 70.000 μαθητές θα μάθουν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων με sms
Ο υπουργός αποκάλυψε ότι πάνω από 70.000 μαθητές θα μάθουν σήμερα τους βαθμούς των Πανελληνίων μέσω SMS. « Νομίζω είναι μια πολύ ωραία αλλαγή, απ’ όταν είχα δει εγώ τα αποτελέσματα τα δικά μου στις Πανελλήνιες σε εκείνους τους πίνακες» είπε.

«Δεν ήταν δύσκολο να γίνει. Απαιτούσε καλή συνεργασία. Δεν είναι κάτι φοβερό. Τα περισσότερα που κάναμε δεν είναι φοβερά τεχνολογικά. Το πιο δύσκολο είναι να σκεφτείς έναν νέο τρόπο να εξυπηρετήσεις τον πολίτη» συμπλήρωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS