Freedom Pass: Τι είναι η Κάρτα Ελευθερίας των 150 ευρώ για νέους, εμβολιασμένους

Freedom Pass: Τι είναι η Κάρτα Ελευθερίας των 150 ευρώ για νέους, εμβολιασμένους

Ενα μπόνους αποκλειστικά για τους νέους, την «Κάρτα Ελευθερίας» ή αλλιώς «Freedom Pass», ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να τους παρακινήσει να εμβολιαστούν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την «Κάρτα Ελευθερίας», «Freedom Pass», λέγοντας: «Εχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορονοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18 - 25 ετών, που είναι 940.000».

«Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα», ανέφερε ο πρωθυπουργός για το «Freedom Pass» και πρόσθεσε: «Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Προκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

«Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο. Η κάρτα θα ονομάζεται freedom pass»

Σε ποιους απευθύνεται το Freedom Pass
To «Freedom Pass», απευθύνεται στους νέους 18 έως 25 ετών που έχουν κάνει ήδη ή θα κάνουν το επόμενο διάστημα την πρώτη δόση του εμβολίου ή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Δηλαδή είναι διαθέσιμο σε γεννηθέντες μεταξύ 1996 και 2003 που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μεταξύ 1/1/2021 και 31/12/2021.

Τι είναι το Freedom Pass
Ουσιαστικά η «Κάρτα Ελευθερίας» ή Freedom Pass είναι μια χρεωστική ψηφιακή κάρτα 150 ευρώ η οποία αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού.

Πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί η «Κάρτα Ελευθερίας» ή Freedom Pass
To Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπόριου, e shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS.

Συγκεκριμένα το Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

  • Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές
  • Ενοικίαση οχημάτων
  • Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
  • Ταξιδιωτικά γραφεία
  • Κινηματογράφος
  • Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
  • Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους                                                                                                                                                                                               
    Πώς αποκτώ το Freedom Pass
    Την αποκτούμε μέσω της ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και sms.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ