Πιο κοντά το ενδεχόμενο για την χρήση διπλής μάσκας – Ανησυχία από τις μεταλλάξεις του ιού

Πιο κοντά το ενδεχόμενο για την χρήση διπλής μάσκας – Ανησυχία από τις μεταλλάξεις του ιού

Υπό εξέταση είναι η χρήση της διπλής μάσκας καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνει κατά πολύ την προστασία έναντι του κοροναϊού.

Οι συζητήσεις για την ανάγκη της χρήσης διπλής μάσκας ολοένα και φουντώνουν καθώς οι μεταλλάξεις του κοροναϊού έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τους ειδικούς καθώς ο ιός γίνεται πιο μεταδοτικός και επομένως περισσότερο επικίνδυνος ως προς την διασπορά του.

 Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων, η μετάδοση του ιού μπορεί να μειωθεί μέχρι και 95% με τις διπλές μάσκες ακόμη κι αν κοντά μας βρίσκεται κάποιος που έχει μολυνθεί, αρκεί στον χώρο που θα βρεθεί ο ίδιος και όλοι γύρω του να φορούν 2 σφιχτές χειρουργικές μάσκες ή έναν συνδυασμό πάνινης και χειρουργικής.

 Οι εικόνες με πολίτες να μην γνωρίζουν έναν χρόνο από την αρχή της πανδημίας πως να φορούν σωστά τη μάσκα τους, οδηγεί τους λοιμωξιολόγους να βάζουν στο τραπέζι τη σύσταση για χρήση διπλής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς.

 Ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενό για την υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας, ενώ σήμερα μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ANT1 και η κ. Λινού επανήλθε σημειώνοντας ότι η χρήση διπλής μάσκας αφορά όλους καθώς προσφέρει μεγαλύτερη προστασία.

Όπως είπε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 οι μεταλλάξεις κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό και καλό θα είναι να φοράμε διπλή μάσκα κυρίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σούπερ μάρκετ καθώς έτσι πολλαπλασιάζουμε την προστασία μας, πράγμα που αφορά και τα παιδιά. Επίσης υπογράμμισε ξανά την ανάγκη διενέργειας περισσότερων τεστ ώστε να ξέρουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την έκταση της διασποράς των μεταλλάξεων.

 Επίσης η κ.Λινού είπε πώς ο καιρός δεν ευνοεί την πορεία της πανδημίας καθώς κλεινόμαστε στα σπίτια και εφόσον υπάρχει κρούσμα η ενδοοικογενειακή διασπορά είναι αναπόφευκτη ενώ τόνισε πώς το κρύο μάλλον διευκολύνει τον ιό σημειώνοντας πώς είναι αστικός μύθος πως το κρύο σκοτώνει μικρόβια και ιούς.

  Τέλος, η καθηγήτρια αναφέρθηκε στο κίνημα που έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ για την απελευθέρωση της παραγωγής εμβολίων, τεστ, θεραπειών για τον κοροναϊό και μασκών. Πρόκειται για κίνημα που έχει συγκεντρώσει 6000 υπογραφές και ζητά να γίνεται απελευθέρωση της παραγωγής με την παραχώρηση πατεντών, για μαζική παραγωγή των ειδών που έχουν να κάνουν με την πανδημία.

 «Γιατί από το οποίο κινδυνεύει η ανθρωπότητα είναι από τις μεταλλάξεις, που μπορεί να ξεκινήσουν από τις φτωχότερες χώρες και πάνε σε όλες. Πρέπει να εμβολιαστεί όλη η ανθρωπότητα», εξήγησε η Α.Λινού.

Τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι σε περιπτώσεις έντονου συγχρωτισμού και όταν βρισκόμαστε σε κλειστό χώρο, η διπλή μάσκα παρέχει επιπλέον προστασία 10 -15%.

 
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ