Ρ. Πισπιρίγκου: Η μοιραία κίνηση με τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας -«Όταν οι γιατροί πήγαν στο παιδί, ήταν νεκρό»

Ρ. Πισπιρίγκου: Η μοιραία κίνηση με τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας -«Όταν οι γιατροί πήγαν στο παιδί, ήταν νεκρό»

Οι περιγραφές των γιατρών για το μοιραίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας όσο και το πόρισμά του ιατροδικαστή «γκρεμίζουν» το αφήγημα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την εκταφή της Τζωρτζίνας, έπειτα από το αίτημα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη στην 18η ανακρίτρια να προχωρήσουν σε περαιτέρω έλεγχο. Δεν έχει γίνει γνωστό αν η ανακρίτρια θα κάνει δεκτό το εν λόγω αίτημα ή αν θα περιοριστεί στο ολοκληρωμένο πόρισμα που της παρέδωσε ο ιατροδικαστής την Παρασκευή, το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, βάζει τέλος στα σενάρια και τις υποθέσεις για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Μπουζιάνης αποκάλυψε ότι κανένας γιατρός δε θα χορηγούσε σε άνθρωπο την ποσότητα κεταμίνης που δόθηκε στη Τζωρτζίνα. «Στην Τζωρτζίνα χορηγήθηκε κεταμίνη πριν από τον θάνατό της. Οι γιατροί, όταν πήγαν στο παιδί, ήταν νεκρό. Κανένας γιατρός δεν θα χορηγούσε 6,5 ml κεταμίνης. Με την εκταφή, θα γίνει ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχος σε προγενέστρο χρόνο», τόνισε ο ιατροδικαστής.

Επίσης, σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, αυτό που πρόδωσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν η κίνηση με τον απινιδωτή της Τζωρτζίνας. Πρόκειται για τη μέρα που η 9χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

Όπως μετέδωσε λοιπόν, το Open στις 14:00 εκείνο το μεσημέρι η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε στην τεχνική εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για τον απινιδωτή την εικόνα με τους παλμούς στην καρδιά της Τζωρτζίνας, με την εικόνα της να είναι άψογη.

Στις 14:30, η Ρούλα Πισπιρίγκου βγαίνει από το δωμάτιο και ζητά βοήθεια από το νοσηλευτικό προσωπικό.

Στις 15:27 καταγράφεται η δεύτερη αποτύπωση στον απινιδωτή της Τζωρτζίνας και φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά του παιδιού και για αυτό έχει χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο βηματοδότης.

Η κατάθεση του γιατρού για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών σχετικά με τις ημέρες που πέρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο Παίδων δίπλα στη Τζωρτζίνα, πριν η άτυχη 9χρονη αφήσει την τελευταία της πνοή στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις 24 συνολικά καταθέσεις παρουσιάζουν με πολύ διαφορετικό τρόπο -συγκριτικά με αυτά που ισχυρίζεται η κατηγορούμενη για τον θάνατο της κόρης της- τα όσα εκτυλίχθηκαν τα κρίσιμα λεπτά λίγο πριν η Τζωρτζίνα φύγει, τελικά, από τη ζωή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», ο ένας εκ των γιατρών που βρέθηκαν δίπλα στο παιδί τις τελευταίες στιγμές της ζωής του περιέγραψε τη συμπεριφορά της μητέρας -που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί με εκείνη ενός γονέα που αγωνιά για τη ζωή του παιδιού του.

«Την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας, ώρα 15:50 στις 29/01/2022, η Ρούλα Πισπιρίγκου έγινε αντιληπτή στις 14:30 από μία νοσηλεύτρια να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα το οποίο η νοσηλεύτρια δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε», ανέφερε ο γιατρός και πρόσθεσε: «Όταν η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε τη γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού. Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο είδαν το παιδί να έχει κυάνωση. Γιατρός και νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Δεν ακουγόταν και ο χαρακτηριστικός ήχος του οξυμέτρου όταν πέφτουν οι σφυγμοί. Το παιδί κατέληξε στις 15:50».

«Η μητέρα γύρισε προς το μέρος μου την ώρα που ο συνάδελφος έκανε την υπεράνθρωπη προσπάθειά του και ενώ είχαν περάσει 15 λεπτά, η μητέρα είπε: "πέθανε, σταματήστε την προσπάθεια δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί". Η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε ατάραχη και ανέκφραστη την προσπάθεια της ανάνηψης», παρατήρησε στην κατάθεσή του ο γιατρός του νοσοκομείου Παίδων.

Ιατροδικαστής Λέων: Τέτοια ποσότητα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο από άτομο που ήθελε να θανατώσει το θύμα

Σχολιάζοντας τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως σχετικά με την ποσότητα της κεταμίνης που χορηγήθηκε τελικά στη Τζωρτζίνα, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ.

«Ήταν πολύ μεγάλη η ποσότητα της κεταμίνης. Τέτοια ποσότητα αποκλείεται να είχε χορηγήσει γιατρός, δεν είναι μέσα στα επίπεδα που χορηγεί συνήθως ένας ειδικός γιατρός. Επιβεβαιώνεται, όμως, ότι μια τέτοια ποσότητα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο με δόλο και μόνο από άτομο που ήθελε όντως να θανατώσει το θύμα», σημείωσε ο κ. Λέω και συμπλήρωσε:

«Η κεταμίνη γενικά είναι ένα φάρμακο, ένα εργαλείο στα χέρια ενός ειδικού γιατρού, το οποίο καταγράφεται σε όλη του την πορεία μέχρι να φτάσει στον γιατρό, ακριβώς γιατί στα χέρια κάποιου επιτήδειου μπορεί να γίνει ένα δολοφονικό όπλο, όπως είναι και η συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν σηκώνει, νομίζω, καμία αμφισβήτηση», διευκρίνισε ο ειδικός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS